toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: “Topluma sağlıklı bilgi verilmiyor”
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: “Topluma sağlıklı bilgi verilmiyor”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Elcil bir basın açıklaması yayınlayarak, topluma görüşme süreci ile ilgili olarak sağlıklı bilgi verilmediğini söyledi. Açıklamanın tam metni şöyle:

Kıbrıs sorununda devam eden görüşme süreci ile ilgili olarak, topluma sağlıklı bilgi verilemediği açık bir gerçekliktir.

Özellikle Kıbrıslı Türkler adına masaya oturduğunu iddia eden Sn Eroğlu topluma görüşmelerle ilgili sağlıklı bilgiler vermekten kaçınmaktadır. Seçimlerde yazılı taahhütlerin altına imza koyup tam tersini yapan Sn Eroğlu’nun güvenilirliğini kaybetmiştir.  Yalan taahütlerlerle seçilen Sn. Eroğlu şimdi de görüşmelerle ilgili ortaya koyduğumuz açılım ve sorunlara doğru yanıtları vereceği yerde, politik söylemlerle toplumu aldatmaya yönelmiştir. Adamızın kuzeyinde kalacak nüfus ve Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportlar ile ilgi yaptığı açıklama tam bir çarpıtmadır. Her açıklamasında Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımadığını ortaya koyan Sn. Eroğlu pasaport ve kimliklerle ilgili söylemi ile bunu yalanlamaktadır. Nüfus konusunda ise hesap ortadadır. Greentree Zirvesinde nüfusta dörde bir ilkesi kabul edilmiş olup, sekizyüzbin Rum nüfusa karşın 210bin Kıbrıslı Türk masada kabul edilmiştir. Bilindiği üzere Kıbrıslı Türklerle yapılan karma evlilikler ve onların çocuklarının toplam rakamı 45bindir. 55bin de Türkiye’den getirilip yerleştirilen ve KKTC vatandaşlığı verilen kişi için belirlenen rakamdır. Bunun toplamı yüzbindir. Buna yüzonbin olarak tahmin edilen Kıbrıslı Türkler’in sayısı da ilave edildiği zaman ikiyüzonbin yapmaktadır. Hesap ortadadır. Sn. Eroğlu’nun yanıtlaması gereken son 55bin kişiyi nasıl belirledikleridir. Buna göre:

  1. Listede isimleri yer alanlarda UBP’li olma önceliği var mıdır?
  2. Liste beklenilirken KKTC vatandaşlığının veriliş tarihi kıstas olarak alındı mı?
  3. Liste dışı bırakılan TC-KKTC vatandaşlarının durumu ne olacaktır?

Bu sorulara yanıt vermeyerek, liste yoktur demek, toplumu aldatmak demektir. Yalan taahhütlerin altına imza atıp tam tersini yapanların yeminine inanılmaz.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin