toplumsal muhalefetsendikal hareketKTOEÖS baskı ve tehdit mektuplarını geri iade etti
yazarın tüm yazıları:

KTOEÖS baskı ve tehdit mektuplarını geri iade etti

Yeniçağ podcastını dinleyin

KTOEÖS açıklaması şöyle:

Öğretmenlerimizin ilahiyat alanın açılmasına karşı gösterdiği mücadele, talimatları AKP’den alan UBP Hükümeti ve onun Milli Eğitim ve Spor Bakanlığını çok rahatsız etmiş olacak ki öğretmenlerimize baskı ve tehdit mektupları yollamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı AKP’ye şirin görünmek için öğretmeni aşağılayacak şekilde  davranmıştır. Bir yandan her okula ziyaretler yapılarak öğretmenlere gülücükler dağıtılmış ancak diğer yandan öğretmenlere tehdit, şantajla mektup gönderilmiştir. Sn. Bakan yasaları ve görevlerini unutmuş, açılış ve ziyaretlerle gün geçirirken, öğretmenlerin de görevlerini unuttuğunu sanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti eğitim müşaviri, öğretmeni cezalandırmayı  emretmiş, olacak ki  talimatları uygulamaya çalışılmıştır.

Anayasaya, yasalara uymayan, yasaları lastik gibi kendisi için sündüren UBP Hükümeti ve onun Eğitim Bakanlığı,  aba altından sopa göstererek,  öğretmeni hedef yapmaya çalışmıştır.Öğretmen üzerinden politka yapılmak istenmiştir. Rejimin iyi bekçisi gibi görünnüp koltuk  korunmak istenmiştir. Öğretmenler ve sendikaları baskı ve tehditle sindirileceği düşünülmüştür. Belirli çevrelere mesaj gönderilerek,  rant elde edilmeye çalışılmıştır. Öğretmenler tehdit edilerek,  mobing uygulanarak sendikal dayanışması bitirileceği zannedilmiştir.

Eğitim Bakanlığı Devlet Okullarını terk etmiş olsa da, öğretmen görevine bağlıdır. Öğretmen sendikasına bağlıdır. Kamusal , parasız, bilimsel, demokratik, çağdaş, parasız eğitimin en büyük sigortası öğretmendir. Öğretmenlere gönderilen ve yasal  olmayan ancak baskı, tehdit ve aşağılama anlamı içeren mektuplar, esas sahibi olan Milli Eğitim Bakanlığına bu gün saat:15:00’de teslim edilmiştir. Öğretmen onuru ile oynanmasına müsade edilmeyeceği, baskı ve tehditlerle boyun eğilmeyeceği bilinmelidir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin