toplumsal muhalefettoplumsal hareketler“NETANYAHU’YU KIBRIS’TA İSTEMİYORUZ! FİLİSTİN HALKININ KATİLLERİYLE İTTİFAKA HAYIR!”
yazarın tüm yazıları:

“NETANYAHU’YU KIBRIS’TA İSTEMİYORUZ! FİLİSTİN HALKININ KATİLLERİYLE İTTİFAKA HAYIR!”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Baraka Kültür Merkezi, İşçi Demokrasisi (Workers Democracy), Kıbrıs’taki Filistinli ve Suriyeli Devrimciler imzasıyla yayınlanan bildiride, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Güney Kıbrıs ziyareti protesto edildi. Açıklama şöyle:

Sağ görüşlü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu resmi bir ziyaret için 16 Şubat’ta Kıbrıs’a geldi. Bu ziyaret; Netanyahu’nun, elinde yüzlerce masum Filistinli’nin kanını taşıdığını unutmayan her demokratın sorgulaması gereken bir durumdur.

Netanyahu hükümeti ve İsrail devleti genel olarak masum Filistinlileri tutuklamaya, öldürmeye ve onlara işkence etmeye devam ediyor. Gazze ablukası sürerken, masum Filistinliler evlerinden zorla tahliye ediliyor, Batı Şeria’daki işgal ve İsrail yerleşimi tüm hızıyla devam ediyor.

Katil İsrail devleti şimdi de, ABD ve AB’nin desteği ile İran’la gerilimi tırmandırıyor. Yunanistan, Kıbrıs ve İsrail ekseni, sadece kendi çıkarlarını düşünen bu üç ülkenin egemenleri için stratejik öneme sahip. ABD de kendi çıkarlarıyla örtüştüğü sürece bu işbirliğini destekleyecektir. Bu, açıkça İsrail’in sınırlarının Baf ve Pire’ye kadar genişleyeceği anlamına gelmektedir. Ayrıca, Yunanistan, İsrail ve Kıbrıs arasındaki işbirliği, bölgedeki çatışma ve gerilimleri de tetikleyecek, yeni savaş ve suçlara sebep olacaktır.

“Petrol İçin Kan Dökülmesine Hayır” diyerek ABD’nin Irak ve Afganistan’daki saldırılarını ya da İsrail’in Lübnan, Gazze ve Batı Şeria’daki işgallerini protesto etmek için; yüzlerce Kıbrıslı Elen, Kıbrıslı Türk, Filistinli, Iraklı ve Suriyeli göstericilerin İsrail ve ABD elçiliklerinin önlerinde toplanmasının üzerinden kısa bir süre geçti. Bizler biliyoruz ki; Netanyahu’ya tepkimizi dile getirirken, bazı kişiler de kırmızı halı üzerinde Netanyahu ile el sıkışarak ona hoşgeldin mesajları veriyorlardı. Ne yazık ki,  sabıka kaydı insanlık suçlarıyla dolu olan İsrail devleti ve onun başbakanı Netayahu’nun ziyaret programının gizli tutulması, bizleri ona alternatif bir karşılama yapmaktan alıkoydu.

Ancak Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Elen, Filistinli ve Suriyeli aktivistler olarak bizler, Doğu Akdeniz’de doğalgaz arama çalışması yapmak uğruna İsrail ile askeri ve jeopolitik anlaşmalara imza atan Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümeti’nin ikiyüzlülüğünü kınıyoruz.

Özellikle Orta Doğu halklarının hakları için mücadelelerini yükselttiği bir dönemde bölgeyi yeni bir kan banyosuna dönüştürme tehditi yaratan Netanyahu’ya karşı yükselmesi gereken“Petrol İçin Kan Dökülmesine Hayır” sloganını Kıbrıs’ta haykırmanın zamanıdır.

İSRAİL-YUNANİSTAN-KIBRIS İTTİFAKINA HAYIR!

YAŞASIN ÖZGÜR FİLİSTİN!

İRAN VE SURİYE ÜZERİNDEKİ EMPERYALİST MÜDAHALELERE HAYIR!

İRAN’A SALDIRIYA HAYIR!

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP)-Baraka Kültür Merkezi-İşçi Demokrasisi (Workers Democracy), Kıbrıs’taki Filistinli ve Suriyeli Devrimciler

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin