toplumsal muhalefetsendikal hareketKTOEÖS: Çağdaş eğitime ÇADIRLARDA devam edilecek
yazarın tüm yazıları:

KTOEÖS: Çağdaş eğitime ÇADIRLARDA devam edilecek

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)’ün  Haspolat Meslek Lisesi’nde “ilahiyat alanı” açılmasına tepki olarak 3 aydan beri başlattığı grev devam ederken, “öğrencilerin mağdur olmaması için” grevdeki öğretmenler yarından itibaren çadırlarda ders vermeye başlayacak.

TAK muhabirinin KTOEÖS Genel Sekreteri Mehmet Taşker’den aldığı bilgiye göre, eğitim amacıyla kurulan çadırlarda ısıtma dahil, eğitim/öğretime yönelik her tür olanak hazırlandı.

Sendika, Haspolat Meslek Lisesi’nde yarın 08.30-12.30 saatleri arasında grev yapacak. Aynı gün grevdeki öğretmenler sendikanın kurduğu eğitim çadırında “eğitim programına uygun olarak” ders yapacak.

Sendika, konuyla ilgili olarak yarın saat 09.30’da eğitim çadırında basın toplantısı da düzenleyecek.

23 Kasım’dan beri Haspolat Meslek Lisesi’nde grevde olan KTOEÖS, “yetkililerin konuya duyarsız kalması” ve “öğrencilerin eğitimlerinin daha fazla aksamaması için” çadırda ders kararı almış; bunu da “utanç çadırı” olarak nitelemişti.

KTOEÖS, okul bahçesi dışına üzerlerine “Projeleri Yaptık, Çadırlara Geldik”, “Külliyede Eğitim Yapmaktansa Çadırı Tercih Ederiz” sloganlarıyla çadırda eğitime başlayacağını duyurmuştu.

GÖKÇEBEL

Öte yandan, KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel konuyla ilgili olarak bugün yaptığı yazılı açıklamada, Haspolat Meslek Lisesi’nde ilahiyat alanının yasadışı olarak açıldığı görüşünü yineledi.

“Haspolat Meslek Lisesi’nde yasadışı olarak ilahiyat alanı açılmasına karşı başlatmış olduğumuz mücadelemiz sürmektedir”  diyen Gökçebel, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ü “Tarikatların sözcüsü ve kollayıcısı” diye niteledi.

Açıklamada, Dürüst’ün yaşananları sessizce ve sorun yokmuş gibi beklediği ileri sürülerek, “Taşıma, kalma, öğretmen eksikliği, beslenme sorunları çözülen bir ayrıcalıklı zümre yaratılarak okula meslek öğrenmek için  kayıt yapan öğrencilerimiz terk edilmiştir. Eğitim Bakanlığının sebep olduğu ve aylardır devam eden kaos sadece bu öğrencilerimizin boynuna yıkılmıştır” denildi.

Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Haspolat Meslek Liseinde yasadışı olarak ilahiyat alanı açılmansa karşı başlatmış olduğumuz mücadelemiz sürmektedir. Tarikatların sözcüsü ve kollayıcısı eğitim bakanlığı ise sesizce ve sorun yokmuş gibi beklemektedir. Taşıma, kalma, öğretmen eksikliği, beslenme sorunları çözülen bir kısım ayrıcalıklı zümre yaratılarak Okula Meslek öğrenmek için  kayıt yapan öğrencilerimiz terk edilmiştir. Eğitim Bakanlığının sebep olduğu ve aylardır devam eden kaos sadece bu öğrencilerimizin boynuna yıkılmıştır.

Külliye olayı ile yağma, talan ve yeşil sermayenin rolü ortaya çıkmıştır. UBP Hükümetinin ve Eğitim Bakanı’nın alınan talimatların dışına çıkmayacağı anlaşılmıştır. Çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, Atatürkçü okullarımız ve eğitim felsefemiz koltuk uğruna terk edilmiştir. Okullarımızın Milli Eğitim Bakanı değil ÜMMET Eğitim Bakanı vardır. Cemaat ve bazı tarikat mensuplarına hizmette kusur etmeyen ÜMMET Eğitim Bakanlığı oluşmuştur.

Bu bakanlık kendi çocukları arasında ayrıcalıklı zümre yaratmış olmaktan sıkıntı duymamaktadır. Çocuklarına karşı sıkıntı ve sorumluluk duyan Öğretmenlerimiz grevde olmalarına rağmen, oluşturduğumuz çağdaş Eğitim çadırlarımızda 20.2.2012 Pazartesi tarihinden itibaren eğitim vermeye başlayacaktır. Sendikamıza bağlı öğretmenlerimiz  Okullarına ve Çocuklarına sahip çıkacaktır. Öğretmenlerimiz bir zümreye ayrıcalık tanınırken bir kısım çocuğumuzun yıl kaybetmelerine müsaade etmiyecek, fakat  çağdaş, bilimsel, demokratik, laik, parasız ve herkese eşit eğitim için mücadelesine sonuna kadar devam edecektir.

20.2.2012 Pazartesi günü Haspolat Meslek Lsesinde 8.30-12.30 saatleri arasında grev yapılacak, aynı zamanda Grevdeki Öğretmenlerimiz ÇADIR EĞİTİMİNE başlayacaktır. Konunun kamuoyuna daha net aktarılması için de aynı gün saat: 9.30 da KTOEÖS aynı yerde basın toplantısı yapacaktır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin