toplumsal muhalefetsendikal hareketEL-SEN’e dayanışma mesajlar
yazarın tüm yazıları:

EL-SEN’e dayanışma mesajlar

Yeniçağ podcastını dinleyin

Amerika Elektrik, Radyo, Makina İşçileri Birliği (UE)

United Electrical, Radio and Machine Workers of America (UE), El-Sen Başkanı Tuluy Kalyoncu ’ya gönderdiği dayanışma mesajında; “Amerika Elektrik, Radyo, Makina İşçileri Birliğine üye on binlerce işçi adına, KIB-TEK’ in kamu hizmeti olarak kalması için gösterdiğiniz yiğitçe mücadele ile ilgili sizleri tebrik ediyoruz ve biliyoruz ki, bu mücadelenizi bilen Kuzey Kıbrıs vatandaşları ile gücünüze güç katıyorsunuz.”  Denerek; “Elektrik gibi temel bir kamu hizmetinin özelleştirilmesi, özel firma sahiplerine kar sağlarken, vatandaşlarınızın zarar görmesine neden olacaktır. Biz burada özelleştirme karşıtı savaş verdik çünkü özelleştirme hissedarları zenginleştirirken, hizmetlerin pahalılaştırılmasına ve kalitesinin düşmesine sebep oluyor.” İfadeleri ile ABD’de de elektriğin tamamıyla özel olmadığını belirterek elektriğin özelleştirilmesinin sonuçlarına vurgu yapılmıştır. Haklı mücadelemizi; “Amerika’da çalışan insanların üyelerinizin bağlılık ve cesaretlerini alkışladıklarını onlara iletin. Zafer kazanılıncaya kadar sizleri yakından takip edip her zaman yanınızda olacağız.” Diyerek, desteklediklerinin altını çizmişler ve işçi sınıfının uluslararası dayanışmasını göstermişlerdir.

 

Amerika Kamu Kuruluşu Çalışanları Sendikası (UWUA)

Kısa ismi UWUA olan Amerika Kamu Kuruluşu Çalışanları Sendikası, ABD genelinde elektrik üretimi ve dağıtımında çalışan 50 000 üyeye sahip bir sendikadır ve EL-SEN’in de üyesi olduğu ICEM üyesidir. UWUA Başkanı D. Michael Langford imzası ile EL-SEN Başkanı’na iletilen mesajda; “Elektrik Kurumu KIB-TEK’ in özelleştirilmesine karşı çıkarak, kamu kuruluşu olarak devam etmesi için vermiş olduğunuz mücadelede,  EL-SEN’ in yapmış olduğu başarılı grev ve üyelerinin cesurca sergilediği birlikteliği duymuş bulunuyoruz. Ayrıca anlıyoruz ki, Sendikanız, KIB-TEK’ in yeniden yapılandırılması ve iyi yönetilen bir kamu kuruluşu haline gelmesi için inisiyatif almıştır.” Denerek, UWUA’nın ABD’nin genelinde elektrik üretimi ve dağıtımında çalışan işçileri temsil ettiği vurgulanmıştır.

“Mücadelenin henüz bitmediğini biliyoruz ama EL-SEN’in, tam bir direniş gösteren üyeleri ile birlikte nihai başarıya ulaşacağı konusuna güvenimiz tamdır.

Biliniz ki, UWUA’ nın 50,000 üyesi, sosyal adalet için yapılan bu önemli mücadelede yanınızdadır. Sendikanızın cesur ve kararlı mücadelenizi sadece EL-SEN üyeleri için değil, bütün Kuzey Kıbrıs vatandaşları için, nihai zafere ulaşana kadar izlemeye devam edeceğiz. “ denen açıklamada, EL-SEN üyelerine dostça dayanışma duyguları iletilmiştir.

Uluslararası kuruluşlara üye olan EL-SEN ve TÜRK-SEN’in yürüttüğü haklı mücadele, uluslararası sendikal harekette giderek daha fazla duyulmakta ve dayanışma mesajları gelmeye devam etmektedir. Bu dünyada “yalnız yaşamadığımız” şeklindeki duygularımızı güçlendiren uluslararası dayanışma, mücadelemizde bizlerin direniş gücünü artırmaktadır.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin