arşivNecmettin ÇapaROBOSKİ - Necmettin Çapa
yazarın tüm yazıları:

ROBOSKİ – Necmettin Çapa

Yeniçağ podcastını dinleyin

2007’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘iyi şeyler olacak’ dediğinde askeri ve siyasi operasyonlar yoğunlaşmış, çözüm politikasının daha fazla ölüm olduğu anlaşılmıştı.

İmralı ile görüşmelerin engellenmesi ve siyasi soykırım operasyonlarının genişletilerek sürdürülmesi bu katliamın habercisi oldu.

Arınç’ın açıklamalarının ardından da Kürt halkı’nın kaderi katliamlarla yazılmaya devam ediyor.

Roboski katliamını talimatlar ile yayın yapan AKP-Cemaat medyası sadece 12 saat kendilerini kandırarak saklayabildi. Özgür Basın sabah saatlerinde bu katliamın görüntülerini dünyaya servis ederken, bu yandaş medya, Deve Kuşu misali; “Kafası kumda, gövdesi açıkta kaldı.” Ve dünya Roboski Katliamını lanetlemeye başladı.

Özgür basını sustursalar da, sansür uygulasalar da, gazetecileri baskı altına alsalar da tüm dünya bu katliamı görmüştür.

AKP-Cemaat faşizmi bu insanlık suçunu gizleyemeyecektir. Katliamcı zihniyeti her yerde ve her zeminde teşhir edeceğiz, lanetleyeceğiz.

30 yıldır süren savaşın da etkisiyle yoksulluk ve işsizliği katmerlenerek artan Kürt Coğrafyasında, günlük yaşamını idame ettirmek için ‘kaçakçılık’ yapmaktan başka çare bırakmayanların vahşeti insanlık sınırlarını aşmış boyutlara ulaşmıştır.

AKP-CEMAAT ve Nejdet Özel ortaklığı ile yapılan bu vahşi bombardımanda, çocuk bedenlerin parçalanarak yan yana düşmesi, Kürt halkını derin bir üzüntüye ve yasa boğmuştur, ancak bu katliamda payı olanları da Allaha havale ediyor, kendi vicdanlarında boğulmalarını ümit ediyorum.

Newalâ Qesaba’yı Dersim’i unutmadık ve unutturmadığımız gibi, Roboski’yi de unutmayacağımızı ve bu kara tarihin en zalim sayfasına yazılacağını bilmeliler.

Bir kez daha bu ülkenin kanayan yarası olan Kürt Sorunu’nun, katliamlar ile çözülemeyeceğini görmeyenler, geçmişin katliamları nedeni ile özür dileme cambazlığını sergilemektedirler.

Kürt Coğrafyasında kanayan yaraların, gerçek muhattabları ile savaşarak değil, masaya oturarak çözülmesini temenni eder, Bu kirli savaşın ancak bu şekilde biteceğini görmeleri ortak vatanda yaşamın gereğidir.

Kürt ve Türk halklarının ortak vatanda yaşayabilme yolunun Katliamların üstünü örterek, unutarak değil, bu katliamları her gün naletliyerek barış’a ulaşabileceğimize inanmaktayız.

Kürt ve Türk halklarının bir daha böyle bir vahşeti yaşamamalarını ümit ediyor, tüm halkları Roboski vahşetini unutmamasını diliyorum.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin