toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS’ten şubat tatili sonrası grev uyarısı
yazarın tüm yazıları:

KTÖS’ten şubat tatili sonrası grev uyarısı

Yeniçağ podcastını dinleyin

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yaptığı açıklamada öğretmen eksikliği giderilmediği takdirde eksiklik bulunan okullarda şubat tatili sonrasında grevlerin başlayacağı uyarısında bulundu.

Açıklama şöyle:

Eğitim yılının ortasına gelindiği bu günlerde devlet okullarında başta öğretmen eksikliği olmak üzere birçok sorun hala daha çözülmüş değildir.

Eğitim bütcesinin %75’ini özel okullara ayıran hükümet devlet okullarına üvey evlat muamelesi yapmaktadır. Binbir yokluk içinde devlet okulları ayakta kalmaya ve çocuklarımıza en iyi hizmeti vermeğe çalışırken, hükümetlerin “özelleştirmeyi” özendirici politikaları yüzünden sıkıntılar her geçen gün daha da  artmaktadır. Eğitimin en temel unsuru olan öğretmen ihtiyacını bile karşılamaktan aciz bir Eğitim Bakanlığı’nın ne işe yaradığını sormak her halde hakkımızdır. Ders yılı başından beri öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ileri sürülen “kadro yok” mazareti 26 Ekim tarihinde alınan 77 ilkokul öğretmeni kadrosu ile ortadan kalkmıştır.

Buna rağmen yaptığımız tüm iyiniyetli girişimlere ve ortaya koyduğumuz tüm eylemleri dikkate almayan Eğitim Bakanlığı bu kadroların kullanılmasına”Maliye Bakanlığı” engel oluyor mazareti ile yaklaşmaktadır. Bir yandan “ekonomik sıkıntı var bu yüzden öğretmen veremeyiz” gerekcesi ortaya konurken diğer yandan ise münhalsiz olarak devlet dairelerine partililerin yandaşların istihdamı hızla devam etmektedir.

Işbirlikçi UBP hükümeti çocuklarımıza ve okullarımıza “para” olarak bakmakta, partisel menfaat için işe alımlara hız verirken, eğitimin en temel unsuru olan öğretmen ihtiyacı göz ardı etmektedir.

Sendika olarak işbirlikci UBP hükümeti tarafından eğitime ve çocuklarımıza karşı yapılan bu kötülüğe daha fazla seyirci kalmayacağımızı belirtirken, iyi niyetin de bir sonu olduğunu vurgularız. Öğretmen talebi ile yapılan grevlerde ortaya çıkan eğitim açığının giderilmesi için öğretmenlerimiz gönüllü olarak öğleden sonraları gelerek görev yapmışlar ve iyi niyetlerini bir kez daha ortaya koymuşlardır. Eğitim Bakanlığı yetkilileri “öğretmen vereceğiz sözlerini” tüm bu iyi niyetli açılımlara rağmen yerine getirmemişlerdir. Tüm bu gerçeklerde Eğitim Bakanlığı’nı son kez uyararak öğretmen eksikliği Şubat ayı başına kadar giderilmediği takdirde, başta Alasya İlkokulu olmak üzere öğretmen eksiği olan tüm okullarda Şubat tatili sonrası eylemlerle başlanacağını şimdiden tüm kamuoyu ile paylaşırız.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin