toplumsal muhalefetsendikal hareketEL-SEN: Günah Bizden Gitti
yazarın tüm yazıları:

EL-SEN: Günah Bizden Gitti

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası(EL-SEN) Başkanı Tuluy Kalyoncu bir basın açıklaması yayınlayarak “meclise sevk edilen özelleştirmeye ilişkin yasa tasarısı, EL-SEN için meşru haklarını kullanma gerekçesi olacak dedik. Belli ki hükümet ettiğini zannedenler bize inanmadılar veya ciddiye almadılar. Bu durumda günah bizden gitmiştir” dedi.

Açıklama şöyle:Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), Kıbrıs Türk Halkı’nın elinde kalan son ciddi varlığını sahiplenme yolunda bilimsel çalışmaları ile kamuoyumuzu sürekli bilgilendirdi. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK)’in tamamen veya kısmen özelleştirilmesine dönük adım atılması ya da Özelleştirme Yasa tasarısının Cumhuriyet Meclisi’ne sevk edilmesi halinde meşru her yolla direnişe geçeceğimizi defalarca açıkladık. Amacımızın grev yapmak için grev yapmak olmadığını ancak kaçınılmaz olursa, bunu yapmaktan da çekinmeyeceğimiz konusunda devletin yasama, yürütme ve denetleme görevini gören her makamını ayrı ayrı uyardık. KIB-TEK’i bilerek ve isteyerek zarara sokan hükümetin hedefinin halkımızın son ciddi varlığını da yok etmeye koyulmasının halkımıza yansıyacak olumsuzlukları hakkında kamuoyumuza defalarca açıklamalarda bulunduk.

Avrupa Birliği ülkelerinde Polonya ve Macaristan’daki uygulamalarla ilgili olarak belgelerle “garantili alım sözleşmeleri” ile özel sektöre ayrıcalıklar tanınmasının sonunda halkımızı milyonlarca Euro tazminat ödemekle yüz yüze bırakacağını belgeledik.

Devlet, milyonlarca lira borcunu ödememektedir. Oysa AKSA isimli özel kuruluşa, parası, ufak tefek aksamalarla düzenli ödenmektedir. Hükümet kullandığı enerjinin parasını hem ödememekte, hem de KIB-TEK’i yok etmeye kararlı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

KKTC Meclisi’ne sevk edilen özelleştirmeye ilişkin yasa tasarısı, EL-SEN için meşru haklarını kullanma gerekçesi olacak dedik. Belli ki hükümet ettiğini zannedenler bize inanmadılar veya ciddiye almadılar. Bu durumda günah bizden gitmiştir. Biz direnmeye kararlıyız. Bu uğurda gireceğimiz mücadelede Kıbrıs Türk Halkı’nın toplumsal varoluşumuza duyarlı her kişi ve kuruluşunu, haklı mücadelemizde bizimle olmaya davet ediyoruz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin