toplumsal muhalefetsendikal hareketDAÜ-SEN Genel Sekreteri Gökçe'nin Disiplin Kurulu'ndaki toplantısına avukatı alınmadı!
yazarın tüm yazıları:

DAÜ-SEN Genel Sekreteri Gökçe’nin Disiplin Kurulu’ndaki toplantısına avukatı alınmadı!

Yeniçağ podcastını dinleyin

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), Genel Sekreteri Ulaş Gökçe’nin DAÜ’den ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’ndaki toplantısına avukatının girmesine izin verilmedi. DAÜ-SEN konuylailgili basın açıklaması yayımlayarak, susmayacaklarını ve mücadelelerine devam edeceklerini duyurdu.

DAÜ-SEN’in açıklaması şöyle:

Kamuoyumuzun bildiği gibi DAÜ Rektörü Prof.Dr. Abdullah Öztoprak, DAÜ-SEN Genel Sekreteri Ulaş Gökçe’yi Üniversiteden ihraç edilmesi talebiyle Disiplin Kurulu’na vermiştir.

Disiplin Kurulu bu konuyu görüşmek üzere bugün saat 14:30’da toplanmıştır. Disiplin Kurulu toplantısına Genel Sekreterimizi savunmak amacıyla gelen Sendika avukatımızın savunma yapmasına ve toplantıda bulunmasına Kurulun başkanı ve aynı zamanda rektör yardımcısı Prof.Dr. Osman Yılmaz izin vermemiştir. Böylelikle Ulaş Gökçe’nin en temel hakkı olan adil yargılanma ve savunma hakkı elinden alınmıştır. Hem savcı, hem soruşturmacı hem de yargıç görevini üstlenen Osman Yılmaz’ın bu tavrı bir kez daha göstermiştir ki Rektörlüğün tek bir amacı vardır: DAÜ’de onurlu, inançlı ve hak-emekten yana Sendikamızı susturmaktır.

Sendikamız, susmayacak ve mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
215AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin