toplumsal muhalefetsendikal hareketBES: “yarından itibaren Lefkoşa Belediyesinde SÜRESİZ GREV”
yazarın tüm yazıları:

BES: “yarından itibaren Lefkoşa Belediyesinde SÜRESİZ GREV”

Yeniçağ podcastını dinleyin

BES Başkanı Savaş Bozat imzası ile yayınlanan açıklama şöyle:

Lefkoşa halkına hizmet eden ve tam 6 yıldır geçici olarak çalıştırılan ve hiçbir gelecek garantisi olmayan L.T.B. işçilerinin kadrolanması ile ilgili işverene tanınan süre 31.12.2011 tarihinde dolmuştur.

İşçinin, Emekçinin ve L.T.B. personelinin haklarını ve geleceğini gasp etmeye çalışanlara karşı, işçi ve tüm çalışanlarımızla birlikte mücadeleye başlıyoruz.

03.01.2012 tarihinden itibaren;

1- Geçici statüde 6 yıldır çalıştırılan işçileri kadrolanıncaya dek.

2- 6 yıldır çalıştırılan işçilerin 13.maaşları ödeninceye dek.

3- L.T.B’ndeki iç huzur sağlanıncaya dek.

4- L.T.B. bu içinden çıkılmaz durumlara sürükleyenler gidinceye dek.

 

YARINDAN İTİBAREN SÜRESİZ GREVDEYİZ.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde Cemal Bulutoğluları’nın başkan olması ile başlayan ve iç huzuru bozan gelişmeler tüm üyelerimizin sabrını taşırmıştır.  Bu bilinçle göreve geldiğimiz 15.10.2011 tarihinden itibaren sorunların çözümü için yaptığımız girişimler sonucu 31 Aralık 2010 tarihinde sona eren toplu iş sözleşmesini on bir ay gecikmeli de olsa 15/11/2011 tarihinde imzalanmasını sağladık. 1 Ocak 2011 – 31 Aralık 2012 tarihleri arasında geçerli olacak toplu İş Sözleşmesine ilave edilen geçici iki madde ile 2012 yılından itibaren memur-işçi tüm çalışanların toplu iş sözleşmesinden yararlanma haklarını kazandık.

Bugün itibarı ile anladık ki, kazanılan haklar sadece kağıt üzerinde kalmaktadır. Geçici maddelerin birincisi olan “Daimi İşçi” kadrosunun oluşturulması en geç 31.12.2011 tarihinde sonuçlanacaktı. Maalesef bu konuda bugün oldu yoğun taleplerimize rağmen randevu verilmedi. Bu da yetmezmiş gibi anayasal hak olan 13.maaş ödemeleri de söz konusu işçilerimize ödenmedi.

Geçici ikinci maddede yer alan “Daimi memur” kadrosunda çalışan ve 2012 yılından itibaren toplu iş sözleşmesinin “sosyal haklar” kısmından yararlanacak üyelerimiz için de belediyenin 2012 yılı bütçe çalışmalarında bir ilerleme kaydedilmediği ve bu çalışanların alacağı hakların bütçeye konmadığı tesbitimizdir.

Anayasa ve buna bağlı olarak çalışanı koruyan ve işverenin çalışana karşı sorumluluklarını düzenleyen yasaları ciddiye almayan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanını ve Meclisini göreve davet ederiz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin