habergüncel haber19 TEMMUZDAKİ POLİS SALDIRISI DAVA EDİLDİ
yazarın tüm yazıları:

19 TEMMUZDAKİ POLİS SALDIRISI DAVA EDİLDİ

Yeniçağ podcastını dinleyin

Sendikal Platform, 19 Temmuz’da eski KTHY binası önünde düzenlenen eylem sırasında darp edilen sendikacılar için Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde polis aleyhine dava açtı.

Mahkemeler önünde 14 Aralık sabahı Sendikal Platform adına açıklama yapan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Ekonomik İstikrar Paketi’nin Ankara ve Kıbrıs’ın kuzeyindeki hükümet arasında geçtiğimiz yıl kasım ayında imzalandığına işaret ederek, “Bu anlaşma iki tarafı da mutlu etmek yerine bir tarafın dayattığı, diğer tarafın da fakirleşerek, göç ettirilmeye zorlandığı bir ortam yarattı” ifadelerini kullandı.

Bu pakete karşı durmak için 28 Ocak, 3 Mart ve 7 Nisan’da kitlesel mitingler yapıldığını anımsatan Kaptan, 19 Temmuz’da ise, o günlerde Kıbrıs’ın kuzeyini ziyaret eden ve “paketi Kıbrıslı Türklere dayatan esas sorumlu” Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı Anayasal haklarını kullanmak istediklerini söyledi.

 

“KADINLAR SAÇLARINDAN SÜRÜKLENDİ, ERKEKLER PASPAS GİBİ EZİLDİ”

Kaptan, hiçbir taşkınlık ve küfrün yer almadığı bu eylem sırasında polisin şiddete başvurduğunu; kadınların saçlarından sürüklendiğini, erkeklerin de paspas gibi ezildiğini ifade etti.

Kaptan, sendika üyelerinin hiç hak etmediği bu fiziksel saldırıların belgeleri ve videolarının polis müdürlüğüne iletilmesi, ardından savcılığa suç duyurusunda bulunulması ve aradan 146 gün geçmesine rağmen eylemcileri darp eden polisler hakkında işlem yapılmadığını da belirtti.

 

“AİHM’E KADAR GİDECEĞİZ”

Sendikal Platformun aldığı karar doğrultusunda bugün mahkemeye başvurarak yasal işlem başlattıklarını  kaydeden Kaptan, bunun ardından davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’e kadar taşıma kararlılığında olduklarını bildirdi.

 

POLİLİ: “O YUMRUKLAR İNSAN HAKLARINA ATILDI”

Sendikal Platform Avukatı Öncel Polili de, “eylemcilerin 19 Temmuz’da yediği yumrukların, insan haklarına, gösteri yapma ve ifade özgürlüğüne atıldığını” söyledi.

Polili, duyarlı avukatlar olarak konunun takipçisi olacaklarını, başarılı olamamaları halinde hukuki girişimleri sürdüreceklerini ve bugün bunun başlangıcını Lefkoşa Kaza Mahkemesi Mukayyitliğinde dava dosyalayarak başlayacaklarını söyledi.

Dava açan 19 kişinin isimleri şöyle:

Bülent Kurt, Kemal Gülercan, Aslı Gönenç, Esen Uygaroğlu, Didem Gurdur, Nevzat Hami, Ahmet Kaptan, Devrim Barçın, İbrahim Gencal, Cenk Gürçağ, Burak Maviş, İlkşen Varoğlu, Ayça Soygür Çıralı, Ahmet Cenkler, Kani Kanol, Ömer Köse, Hülya Akbil, Mehmet Taşker ve Hasan Güneşlier.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin