YKPYKP: STATÜKONUN BEDELİ AĞIR!
yazarın tüm yazıları:

YKP: STATÜKONUN BEDELİ AĞIR!

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Murat Kanatlı ayrılıkçı yapının yıldönümündeki açıklamaları ve ülkedeki son gelişmeleri değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Kıbrıs’ın kuzeyindeki ayrılıkçı yapının yıldönümü kutlandı.

28 yılda nelerin “başarıldığı” listesi çıkarılması için adeta son bir ay içinde hatırlatmalar önümüzden geçmektedir.

Eroğlu’nun mal varlığının bir kısmı ortalığa serildi. Bazı banka hesapları ile taşınmazları ile ilgili yayınlara, ciddi bir yalanlama gelmedi. Yani 28 yılda statükonun ana bekçilerinin ceplerinin iyi dolduğunu bu haberlerle bir kez daha hatırladık. Yani ayrılıkçı devleti savunmanın bedeli ‘ağır’!

Ganimet düzeninden yararlananlar bununla yetinmediler, çıkardıkları yasalarla bu elde ettikleri çalıntı, ganimet birikimlerini katladılar. Faiz yasaları, özelleştirmeler, ihaleler ve benzeri kendi kendilerine aldıkları uygulama kararları ile zenginliklerine zenginlik kattılar. Bu ayrılıkçı yapının kurucularının büyük banka sahibi olarak ya da K-PET ihalesini alanların ortağı olarak ortaya çıkması tesadüf olmasa gerek. Bu parasal birikimleri nerden buldular?

Evet, ayrılıkçı devleti savunmanın bedeli ‘ağır’dır! Bu bedel, suyun başını tutanları ihya etmiştir. Açığa çıkan mal varlıkları buzdağının yalnız görünen kısmıdır.

Yalnız mal varlıkları değil, yaşam tarzlarında da bir elleri yağda bir elleri baldadır. Gene geçen gün ortaya çıkan saraya alınan yeni mobilya ve diğer eşyaların faturaları ile bunu da bir kez daha hatırladık. Her koltuğa oturan için yeni mobilyalar, yeni arabalar alınması adetten oldu. Bu da ayrılıkçı yapıyı savunmanın ‘bedeli’dir. Bu koltuğa oturan kişinin etiketi ister bakanlık ister da müdürlük, müsteşarlık olsun fark etmiyor, kim ki yetki elde eder önce ağır ‘bedel’ için etrafını düzenlemektedir, daha sonra da bu düzenin devam etmesi için etrafına siyasi savaş açmaktadır.

Bu düzen, Kıbrıs’ın kuzeyinde sürdüğü sürece geçmişte olduğu gibi yarın da göçler devam edecektir. Birileri gidecektir, çokları gelecektir. Gelenler, kalanlar bu statükonun baskısı altında ezilerek yok olurken birileri bu rejimin devam etmesinden nemalanmaya devam edeceklerdir.

Evet, statükonun bedeli ağırdır. Kıbrıs’ın kuzeyinde çalışanlar için bedeli özel sektörde yasal olan haftalık 40 saatin üzerinde, güvencesiz, örgütsüz, yıllarca artış almaksızın asgari ücretli köleliktir. Kıbrıs’ın kuzeyindeki gençler için statüko geleceksizleştirmedir, siyasi iktidarın destekçisi olmayana yaşama hakkı tanınmamasıdır, göçtür… Üreticiler için haksız rekabet, TL kullanımından gelen kayıplar, birleşik faiz ile boğuşmak ve sürekli batabilme stresi ile yaşamaktır. Statükonun devamı, kumarhanelerin, kara para aklamalarının, insan, kadın, uyuşturucu ticaretlerinin devam etmesidir. Mafyaların ve tefecilerin yaşamın her alanına, medyadan spora akla gelecek her alana hâkim olmasıdır. Cemaatlerin okullara ve yaşamın diğer alanlarına girmeye devam etmesi ve Şeriat hükümlerinin yaşamın her alanında bizlere dayatmasıdır. Daha fazla dini eğitim, daha fazla cemaatçiliktir…

Küçük bir azınlık hariç statüko yani ayrılıkçı yapının devamı belirsizlik, gerginlik, savaş riskinin devamıdır. Sıradan insanlar için statükonun bedeli ağırdır, taşıyamayan binlercesi dünyanın dört bir yanına dağılmış durumdadır.

Bu nedenle ayrılıkçı devletin yıldönümündeki tüm açıklamaları bu çerçevede yeniden okumakta yarar vardır.

Mevcut statükodan maksimum yararlananlar şu aşamada toplum lideri sıfatı ile görüşmeleri sürdürmektedir. Oradaki göreve seçilmeden/atanmadan(!) önce “sarayı halka açacağız” diyenler şimdi yalnızca laf üretmektedirler. Görüşüyormuş gibi yapıp aslında zaman kazanmaya ve statükonun daha fazla kalıcılaşmasına uğraşmaktadırlar. Çünkü statükonun devamında maddi çıkarları vardır. Son dönemde ortalığa serilen banka hesapları, mal varlığı detayları bunun en somut kanıtıdır.

YKP, Kıbrıs’ın kuzeyindeki ayrılıkçı yapının sıradan insanlar için sürdürülemez olduğunun altını bir kez daha çizer…

YKP, Kıbrıs’ın kuzeyindeki TC’nin acentası, hesap vermekten uzak, şeffaf olmayan bir idare altında gençlerinin geleceğinin daha fazla kararttırılmaması için statükoya, rejime karşı mücadelenin önemine dikkat çeker.

YKP, statükodan nemalananların sahte açıklamalarına karşı halkı çözüm için bir kez daha mücadeleye davet eder…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin