yazarın tüm yazıları:

Saraya kaktüs

Yeniçağ podcastını dinleyin

Bazı sendikalar, ülkede ekonomik kriz varken Cumhurbaşkanlığı’nın mefruşatının yenilendiğini belirterek, bunu “hayırlısı olsun” yazılı bir saksı kaktüsle protesto etti.

KTÖS, GÜÇ-SEN, KTAMS ve Dev-İş yetkililerinin katıldığı eylemde, Cumhurbaşkanlığı’na haziran ayında 327 bin 225 TL harcanarak Türkiye’den alınan mefruşatın faturası olduğu belirtilen fotokopi basına dağıtıldı.

Eylemde konuşan KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu, ekonomik sorunlardan bahsedilerek kemer sıkmak için yasalar hazırlanırken Cumhurbaşkanlığı’na büyük harcamalar yapıldığını belirterek ve bunu kınadı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da, çalışanların haklarını budayanların kendi ihtiyaçları için pervasızca harcamalar yaptığını; yeni mobilyalar ve arabalar alındığını söyleyerek, “Güle güle kullansınlar ama işinden olan insanlar açlık çekerken, işiz gençler yurt dışına göç eder ve anaları ağlarken bu koltuklarda hangi yürekle ve anlayışla nasıl oturacakları toplumun merak konusudur” dedi.

İç piyasada kan ağlayanlar varken, mobilyaların Türkiye’den getirilmesinin de yanlış olduğunu belirten Kaptan, Cumhurbaşkanı’nın ve Başbakan’ın açıklama yapmasını çalışanlar ve halk adına beklediklerini; bu açıklamalar yapılana kadar da bu konuları gündeme taşımaya devam edeceklerini söyledi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, faturanın naylon olup olmadığı bilmediklerini ancak bir kapının, bir sandalyenin 14 bin 700 TL, bir sandalyenin 800 TL olduğunu gördüklerini ifade ederek, Saray’ı halka açacağını söyleyerek göreve gelen Eroğlu’na böyle bir çiçek yakıştığını söyledi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin