toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: “Müzakerelerde neler dönüyor?”
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: “Müzakerelerde neler dönüyor?”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, müzakereler konusunda, basına yansıyan çok da önemli olmayan konulardan rahatsız olunmasının, toplumdan gizlenen çok daha önemli konularda nelerin döndüğüyle ilgili ciddi sorular doğurduğunu savundu.

KTÖS’ün basın açıklaması:

“Kıbrıs sorununun çözümü ile ilgili yıllardan beri devam eden sonuçsuz görüşmeler, tam bir tiyatroya dönüşmüştür.

Adamızın kuzeyinde çözümsüzlükten beslenen Türkiye’nin kontrolündeki ayrılıkçı siyasi yapı “çözüm ister görünüp çözümsüzlüğe” oynamayı temel ilke edinmiştir. Toplum lideri olarak masada görüşme yaptığı iddia edilen ancak Ankara’nın talep ve önerilerini masada ön planda tutup, Kıbrıs Türk toplumunu gözden çıkaran Sn. Eroğlu basına görüşmelerle ilgili yansıyan “önemsiz” (!) açıklamalardan rahatsız olmuş gibi görünmektedir. Ankara’dan gelen “masadan kalkma” emrine uygun olarak görüşme masasına oturan ancak bütün görüşme sürecini danışmanı Sn. Kudret Özersay’ın yaptığı, açıklamalardan anlaşılan Sn. Eroğlu acaba neden rahatsız olmuştur. Yabancı dil bilmediği, yıllarca ayrılık ve çözümsüzlük için uğraş verdiği, Annan Planı’na “hayır” için köy köy gezdiği pahalı mobilyalarla saltanat kurduğu ortada olan Sn. Eroğlu’nun çözüm istemediği ve Kıbrıslı Türkler’i temsilen o masaya oturmadığı açıktır. Masada görüşülen konulara somut öneriler sunmayan, dönüşümlü başkanlık, çapraz oylama ve vatandaşlıklarla ilgili uzlaşılan konularda sorun çıkaran Sn. Eroğlu, ilerlemeye engel olduğu gibi, görüşmelerin açık uçlu olmaması ve takvimleme yapılması için basın önünde kamuoyunu yanıltan açıklamalarla kendi politikalarını gizlemeye çalışmaktadır.

Basına yansıyan çok da önemli olmayan konulardan rahatsız olunması, toplumdan gizlenen çok daha önemli konularda nelerin döndüğü ile ilgili ciddi sorular doğurmaktadır. Çözüm masasında zaman kazanarak, adanın kuzeyini “kolonize” etmeye yönelik politikalarla bir yere varılamayacağı açıktır. Bu yanlış politikalarla Kıbrıs Cumhuriyeti, Kıbrıslı Rumlar’a hediye edilmiş, Rumlar tüm Kıbrıs adına AB üyesi yapılmış ve şimdi de ayrılığın kökleşmesi için uğraş verilmektedir. Bilinmelidir ki, kapalı kapılar ardında toplumun bilgisi dışında Ankara’dan gelen emirlerle yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmayacaktır. Kıbrıs Türk toplumunun, geleceği ile ilgili bilgi sahibi olmaya hakkı vardır.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin