habergüncel haberKaminara: “AB Başkanlığı’nı üstlenen küçük bir ülkenin sorumluluğunun da büyük bir ülke...
yazarın tüm yazıları:

Kaminara: “AB Başkanlığı’nı üstlenen küçük bir ülkenin sorumluluğunun da büyük bir ülke gibi olacak”

Yeniçağ podcastını dinleyin

(KHA)  Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs Temsilciliği Başkanı Andrulla Kaminara, Kıbrıs’ın AB Başkanlığı sırasında en büyük sıkıntısının, büyük bir görev olan taleplere yanıt vermek olacağını, her başkanlıkta medyanın rolünün de çok önemli olduğunu belirtti.

Kıbrıs Haber Ajansı ve Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği’nin dün düzenlediği “Kıbrıs Başkanlığı: Medya için Bir Motivasyon” konulu seminerinde konuşan Kaminara, Kıbrıs’ın AB Başkanlığı sırasında 2014-2020 AB bütçesi görüşmelerinin tamamlanmasının beklendiğini bildirdi.

Komisyonun Temmuz sonunda bununla ilgili önerileri yaptığını ve Kıbrıs’tan bu prosedürde Başkanlığı sırasında önemli bir rol oynaması çağrısı yapılacağını ifade eden Kaminara, Kıbrıs’tan bu on yılın en zor konularını ele almasının isteneceğini, bunun bütün üye ülkelerde bütçe üzerinde anlaşmaya varılması olduğunu kaydetti.

Andrulla Kaminara, Kıbrıs’ın Avrupa Dış Politikası’nın şekillendirmede önemli bir rol oynamasını sağlayacak birçok avantajı bulunduğuna dikkati çekti ve bu avantajlar arasında üç kıta arasında, Avrupa ve dünya için özel önemi olan bölgelerde coğrafik konumunun eşsizliği olduğunu vurguladı.

Başka bir avantajın da Doğu Akdeniz insanlarla Kıbrısları birbirine bağlayan tarihten gelen bağlar ve işbirliği olduğuna işaret eden Kaminara, zamanın Avrupa Birliği’nin üye ülkelerinden bir dış politika belirlemek için taslak hazırlamada büyük bir katkıya ihtiyaç duyduğu zaman olduğunu ifade etti.

Kaminara “Ümit ederiz Kıbrıs bu amaçla daha fazla aktif bir rol izleyecek, Avrupa’nın yaklaşımıyla Doğu Akdeniz insanına kati surette yardım edecektir” dedi.

Andrulla Kaminara, 2012’nin ikinci yarısında üstleneceği AB Başkanlığı sırasında Kıbrıs’tan, Ortadoğu’ya yakınlığından, devam etmekte olan ekonomik kriz, Avrupa Birliği’nde ve uluslararası alanda seçimler dolayısıyla beklenmedik konuları üstlenmesinin talep edileceğini bildirdi.

Kaminara, “Kesin olan tek şey Kıbrıs’ın AB Başkanlığı sırasında karşı karşıya kalacağı beklenmedik konular olacağıdır” şeklinde konuştu.

Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs Temsilciliği Başkanı Andrulla Kaminara, Başkanlığın gündeminin, başkan üye devlet tarafından tasarlanamayacağını, diğer ülkelerin çıkarlarına ilişkin konuların hiçbir şekilde dayatılamayacağını da belirtti.

Kaminara, AB Başkanlığı’nı üstlenen küçük bir ülkenin sorumluluğunun da büyük bir ülke gibi olacağını vurguladı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin