habergüncel haberEKO - GÜN 16 EKİM’DE
yazarın tüm yazıları:

EKO – GÜN 16 EKİM’DE

Yeniçağ podcastını dinleyin

(T.A.K): Büyükkonuk Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen “Eko – Gün”, bu yıl 16 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

“Gelin Köyün Tadını Birlikte Çıkaralım” sloganıyla 2007 yılından bu yana her yıl düzenlenen Eko -Gün’de gelenek ve görenekler ile geleneksel lezzetler belirli bir standart ve hijyen anlayışıyla ziyaretçilere sunulacak.

Bu yıl 9.’su Eko – Gün ile ilgili bilgi vermek amacıyla bugün bir basın toplantısı düzenlendi.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde yer alan basın toplantısında Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen, belediyenin Eko Turizm Danışmanı Zekai Altan ile Belediye Meclis Üyesi Mehmet Dursun birer konuşma yaptı.

 

SEZEN: “EKO – GÜN BİR KIRSAL KALKINMA MODELİ”

Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen, eko turizm faaliyetleri çerçevesinde bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan eko – günün 16 Ekim’de gerçekleştirileceğini söyledi.

Eko – gün etkinliği ile amaçlarının; unutulmaya yüz tutmuş kültürü ve ev yapımı ürünleri halkla buluşturmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade eden Sezen, 2007’den bu yana çok yol kat ettiklerini, etkinliğe Kıbrıs’ın çeşitli yerlerinden katılım olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Sezen, halkın kendi kültürünü Büyükkonuk’ta bulabilmesinin hazzını yaşamasının ve Büyükkonuk’un uzun zamandır bir birini görmeyen kişilerin buluşma yeri olmasının ise özel bir önemi olduğunu kaydetti.

Sezen, kırsal kalkınma modeli olan eko turizmin aile bütçesine katkı sağlamasından duyulan memnuniyeti görmenin kendilerini memnun ettiğini de ifade etti ve kurulan stantlarla insanların aile bütçelerine katkı sağlamasının, hedeflerine ulaştığını gösterdiğini belirtti.

Gün dolayısıyla Gıda Mühendisleri Odası’nın hijyen ve gıda üretimi konusunda seminerler ve kurslar vereceğini de kaydeden Sezen, ekonomik gücü az insanlara katma değer ve ziyaretçilere de güvenli alışveriş imkanı sunulacağını söyledi.

Standartlara, fiyat politikasına ve hijyene, gıda mühendisleri ile birlikte hareket ederek hassasiyet gösterdiklerini belirten Sezen, üretilen ürünlerin el yapımı olmasının, hijyen ve gerekli standardı karışılmasının olmazsa olmazları olduğunu belirtti.

Ürün satışlarında kağıt kartuş kullanıldığını da kaydeden Sezen, ziyaretçileri “ticari müşteri” değil, misafir olarak gördüklerini kaydetti.

 

ALTAN

Eko Turizm Danışmanı Zekai Altan da, eko turizm ve eko – gün ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Organizasyon ile ilgili kararların katılımcılık ve titizlikle ele alındığını söyleyen Altan, bunun meyvelerini aldıklarını ifade etti.

Eko – gün kapsamında bu yıl ikincisini düzenleyecekleri “Eko Turizm ve Çevre Bilinci” sempozyumunda “çok değerli” konukların olacağını söyleyen Altan, sempozyumdaki konuşmacılarla ilgili bilgiler verdi.

“Eko – sokak” yaratmayı da çalışmalarına bu yıl kattıklarını söyleyen Altan, sözkonusu “eko – sokağın” ciddi bir örnek olacağını ve belirli bir program dahilinde her yıl bir sokağın “eko – sokak” haline getirileceğini anlattı.

Gün boyunca eğlencelerin süreceğini ifade eden Altan, grupların performanslarını sergileyeceğini ve stantlarda yaklaşık 200 çeşit ürünün satışının yapılacağını söyledi. Altan, en temiz standa ödül verileceğini de kaydetti.

Zekai Altan, sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle bazı ürünlerin satışına izin verilmediğini, fiyatlar, ürün kalitesi, hijyen yanında ürünlerin tamamen el yapımı olmasına ve hiçbir kimyasal içermemesine de çok önem verdiklerini vurguladı.

Altan, bölge tanıtımına katkı sağlamak için stant kurma hakkının öncelikli olarak Büyükkonuk ve çevre köylere verildiğini, burada üretilmeyen ürünler olması halinde bölge dışındaki kişilere stant kurma izni verildiğini de anlattı.

Zekai Altan, bazı tarihi yerlerin de temizlenerek ve düzenlenerek tarih ve kültür mirası olarak hayata geçirileceğini de kaydetti.

 

DURSUN

Belediye Meclis Üyesi Mehmet Dursun da, imkansızlıklar içinde büyük işler başardıklarına dikkat çekerek, herkesi eko – güne davet etti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin