toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS ve KTOEÖS Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'e karne çıkardı...
yazarın tüm yazıları:

KTÖS ve KTOEÖS Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’e karne çıkardı…

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası(KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası(KTOEÖS) Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst hakkında karne yayınladılar. “Gelişim Raporu” başlıklı karne şöyle:

İsim, Soyisim: Kemal Dürüst

Sn. Kemal Dürüst Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı olup, geçtiğimiz ders yılında yurt içinde ve yurt dışında bol bol gezip açılışlara, düğünlere, derneklere bolca katıldığından derslerine vakit ayıramamış ve sınıfta kalmıştır.

Toplumun sesine kulak vermeyen Sn. Dürüst, bir ara Eğitim Bakanlığı görevinden alınarak, daha iyi şov yapacağı Turizm Bakanlığı’na atanmıştır. Partideki arkadaşlarının koltuk sevdaları yüzünden başlayan koltuk kavgasında büyük babasının istemi üzerine tekrardan Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’na atanmıştır. Bu görevde tecrübe kazandı, hata yapmaz diye düşünürken önündeki sorunları çözmekten aciz ana atasının telkinlerine kulak vererek, eğitimle ilgisi olmayan gündemler yaratmaya yönelmiştir.

Öğretmenlerin kendisini defalarca uyarmalarına rağmen hiç söz dinlememiş, on arkadaşı ile birlikte ana atalarına yağ çekmek için memleketin altını üstüne getirmişlerdir. Kendi işine önem vermeyerek, ahbap okul arkadaşlarının sözlerine kanarak hata yapmaya devam etmişlerdir.

2010-2011 Öğretim yılını ağustos böceği misali geçiren eğitim bakanımız devlet okullarının yeni öğretim yılında öğretmensiz, okul yöneticisiz ve yetersiz altyapı ile açılmasına neden olarak çok zarar vermiştir. Devlet okullarının niteliği azaltılırken, özel derslere ve özel okullara öğrenci kaymasına neden olduğu için ÖZELLEŞTİRİCİLERİNE çok para kazandırmıştır.

Kendini ve on arkadaşını övmekten vakit bulamayan, şov yaparak medyada bol bol boy gösteren Sn. Bakanımız, suçu hep öğretmenlere bulmaya bir alışkanlık haline getirmiştir. Ben bilirim, ben yaparım anlayışı ile hareket etmeyi alışkanlık haline getiren Sn. Dürüst bütünlemede de başarısız olmuştur. Çalışmayı, ödevlerini zamanında yapmayı, bedel ödeyerek yaşamayı bilmediği gibi kolej ve fen lisesi öğrencilerini unutarak diğer okullardaki öğrencilere ek sınav hakkı vererek tüm öğrencileri kendine benzetmeye yönelmiştir. Bu hatalı davranış geliştirmeye on arkadaşını da ortak eden Sn. Dürüst, ek ek sınav diyerek partizanlığın tüm değerlerin üzerinde olduğunu ispat etmeye çalışmıştır. Kişisel becerileri neticesinde koltukta kalmayı hedefleyen adımlar atan Sn. Dürüst’ün aldığı bazı notlar iyi olmasına rağmen diğer on arkadaşı ile beraber okuldan atılmaları yakındır. Tüm hoşgörü, sabrımıza rağmen iyi bir davranış değişikliği göstermeyen Sn. Dürüst ve on arkadaşının kaderini yakında toplumumuz belirleyecektir.

Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı’nın aldığı notlar aşağıdaki gibi olup, tüm halkımızı Sn. Dürüst ve on arkadaşının davranışlarını yakından izlemeye davet ederiz:

Özelleştirme, Peşkeş: 10

Torpil, bölgeli kayırma: 10

Tamirat, bakım, altyapı: 0

Sınıf Açma, okul yapma: 0

Atma, tutma, hoplama: 10

Münhal Açma, eksikleri tamamlama: 0

Seçmene selam gönderme: 0

Ana ata ile koordinasyon ve yağ çekme: 10

Tam Gündem saptırma: 10

NOT: Alan bölüm derslerinden çok başarılı olmuştur çok çalışmazsa bir daha zor geçebilir.

 
Tahir GÖKÇEBEL                                                     Şener ELCİL

KTOEÖS Başkanı                                                       KTÖS Genel Sekreteri

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin