toplumsal muhalefetsendikal hareketEL-SEN: Küçük Hükümetine yasal uyarı yapıldı
yazarın tüm yazıları:

EL-SEN: Küçük Hükümetine yasal uyarı yapıldı

Yeniçağ podcastını dinleyin

El – Sen Yönetim Kurulu Başkanı Tuluy Kalyoncu 5 Eylül’de yayımladığı basın açıklaması ile İrsen Küçük hükümetine yasal uyarı yapıldığını belirtti. Basın açıklaması şöyle:

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) dâhil Kıbrıs Türk Halkının öz varlıklarını yıkmak, çökertmek, bunu da başaramazsa özelleştirme adı altında yok ederek hem anayasal hem de insanlık suçu işlediğine inandığımız İrsen Küçük Hükümeti yok ediş paketlerini uygulamaya devam ediyor.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) yıllardır belgelerle herkesi bilgilendirmektedir. Hangi siyasi, felsefi, sosyal görüşte olursa olsun her kişi, dernek, birlik, kuruluş ve siyasi partinin birinci amacı toplumsal varlığımızı korumaktır. Bu korumanın temel direği toplumsal varlıklarımıza ve değerlerimize sahip çıkmaktır. Ülkemizin tek ulusal hava yolunu önce çökerten ve sonra da yok eden anlayış “liberalizm ve özelleştirme” ideolojilerini dıştan aldıkları talimatlarla yaşama geçirmekte ısrarlı gözükmektedir.

KIB-TEK özelinde eski ifade ile yüz trilyonlarca borcunu ödemeyen kamu sektörünü doğru yola sokabilecek tek yaklaşım kurumun süratle siyasilerin çiftliği olmaktan kurtarmaktır. Bunun da yolu ve tek gerçekçi çözümü KIB-TEK’in süratle ÖZERKLEŞTİRİLMESİDİR. EL-SEN bu yönde yasal ve uygulama hazırlıklarına sahip olduğunu ve siyasi iradenin bu yönde istek ortaya koyması halinde her türlü desteği vereceğini defalarca vurgulamıştır.

KKTC’nin duyarlı ve toplumsal var oluş bilincine sahip yurtseverlerine sesleniyoruz. EL-SEN mensupları olarak KIB-TEK’in toplumsal varlığımız olarak korunması için meşru her yolla direneceğiz. 5 Eylül 2011 tarihli bir yazı ile Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile KIB-TEK yönetimine özelleştirme ile ilgili herhangi bir tasarının Bakanlar Kurulu’ndan KKTC Meclisi’ne sevki halinde süresiz greve çıkmaktan başka seçeneğimiz kalmayacağını bildirdik. Küçük hükümeti, yerel gelirlerini doğru dürüst politikalarla artıracağına aldığı talimatlarla toplumsal varlıklarımızı yok etmeye ne kadar kararlı ise biz de toplumsal varlıklarımıza ve doğal olarak KIB-TEK’e de sahip çıkmaya en az o kadar kararlıyız.

Bizim için mesele toplumsal var oluş, çoluk çocuğumuzun geleceği ve halkımızın esenliği meselesidir. Bu uğurda verilecek meşru direniş ve mücadelemizde tüm duyarlı kişi ve kurumları yanımızda görmek istemekteyiz.

Verilecek onurlu direniş ve var oluş mücadelesinde “ Ben de vardım-Biz de örgüt olarak vardık” diyebilmek için herkesi ve tüm duyarlı kuruluşları deyim yerinde ise kırmızı alarma geçmeye ve bizlerle omuz omuza, sırt sırta vererek mücadeleye hazır olmaya davet ederiz.

 

Grevimiz ve Sonuçlarının Sorumlusu UBP Hükümeti ve Başbakan Olacaktır

El-Sen Başkanı Tuluy Kalyoncu, 4 Eylül’de yayınladığı açıklamada, ülkede yapılan tüm özelleştirmelerin çalışanların aç ve açıkta kalmasıyla sonuçlandığını belirterek, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek)’in özelleştirilmesine karşı sert tavır koyarak süresiz grev dahil her yola başvuracaklarını yinelemişti. Konu ile ilgili açıklama şöyleydi:

Başbakan Sayın İrsen Küçük, basına yaptığı açıklama ile diğer şeyler yanında Özelleştirme yasa tasarısının önümüzdeki ilk veya bir sonraki Bakanlar Kurulu’nda sonuçlandırılarak yasallaşmak üzere Meclis’e sevk edileceğini, böylece KTHY çalışanlarının tümünün devlete kalıcı olarak istihdam edileceğini belirtti. Nüfus sayımı için geçici istihdam yapılacağını da belirtmeyi ihmal etmedi. KTHY’de işinden ekmeğinden ettikleri 600 den fazla çalışanı devlete istihdam etmek, üstelik de kalıcı istihdam etmek istiyorlarsa bunun için yasal hiçbir engel yoktur. Sayın Küçük, özelleştirme yasasının Kıbrıs Türk Halkı’nın yıkımına devam etme aracı olduğunu gizlemek için böyle bir beyana ihtiyaç duydu. Eğer UBP Hükümeti istiyorsa, KTHY çalışanları için mevcut yasalara göre geçici memur, geçici işçi veya sözleşmeli statülerde bu kişileri istihdam edebilir. Aslında kendi işsiz bıraktığına göre etmelidir de.

EL-SEN olarak hükümetin ve kamunun bir bütün olarak borçlarını ödemediği ve KIB-TEK’i zorla batırmaya çalıştıklarını pek çok defa açıkladık. Ülkemizde yapılan tüm özelleştirmeler çalışanların aç ve açıkta kalması ile sonuçlandı. Sanayi Holding, Turizm İşletmeleri, KTHY ve şimdi TAŞEL bunun en canlı örnekleridir.

EL-SEN olarak KIB-TEK’in özelleştirilmesine karşı en sert tavrı koyacağımızı, süresiz grev dâhil her yola başvuracağımızı ve bu yola baş koyduğumuzu net olarak açıkladık. Hükümetin TC ile yaptığı anlaşmaların ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Ancak, mali yardımların özelleştirme dâhil bazı uygulamalara bağlandığını anlıyoruz. EL-SEN, her ne pahasına olursa olsun daha önce özelleştirilen devlet kurumlarının düştüğü hale KIB-TEK’in de düşmesine müsaade etmeyecektir. Her meşru yol mutlaka kullanılacak ve direnişimiz ile Kıbrıs Türk Halkı’nın demokrasi ve kendi değerlerine sahip çıkma mücadelesini mutlaka kazanacağız. Bu yolda bizimle olanları da zor günler bekliyor. Gelin bu zorlukları hep birlikte onurlu direnişimizle aşalım.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin