habergüncel haberEnerji Dairesi: “Blok 12’de sondaj çalışmaları düzgün gidiyor”
yazarın tüm yazıları:

Enerji Dairesi: “Blok 12’de sondaj çalışmaları düzgün gidiyor”

Yeniçağ podcastını dinleyin

(KHA) Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı Enerji Dairesi Müdürü Solon Kassinis, Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde bulunan Blok 12’de doğal gaz aranmasıyla ilgili sondaj çalışmalarının düzgün gittiğini bildirdi.

Kassinis, sondajın deniz dibine ulaştığını ve gün içinde deniz dibinin altına geçileceğini, sondajın iki veya üç ay içinde tamamlanmasının beklendiğini duyurdu.

İsrail yetkililiklerinin Delek’e, Noble Energy’nin Blok 12’deki imtiyaz haklarının % 30’unu satın almasına yeşil ışık vermesiyle ilgili olarak Kassinis, Noble Energy’nin bir ricada bulunduğunu, bunun bir Komite tarafından değerlendirilmekte olduğunu ve Ticaret Bakanlığı’na rapor edileceğini söyledi.

Bakanlar Kurulu’nun, Ticaret Bakanı’nın bir önerisinden sonra devam kararı verebileceğine işaret eden Kassinis, henüz kesin olan bir şeyin bulunmadığını belirtti.

İsrail internet sitesi “Globes”, Delek’in yan şirketlerinin Kıbrıs’ın doğal gaz çıkarma projesine yatırım yapılması için yeşil ışık yakıldığını, Kıbrıs hükümetinden izin alınması gerektiğini haber vermişti.

Houston merkezli Noble Energy şirketi, Pazar akşamı Blok 12’de doğal gaz arama sondaj çalışmalarına başlamıştı.

Kıbrıs, Mısır ve İsrail ile doğgal gaz ve petrol arama çalışmaları yapılabilmesi amacıyla münhasır ekonomik bölgede sınırların belirlenmesini öngören bir anlaşma imzalamıştı. Benzeri bir anlaşma da Lübnan’la yapıldı. Bu anlaşmayı henüz Lübnan Parlamento’su onaylamadı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin