.Yeniçağyeniçağ güncelBakanlar yemin etti
yazarın tüm yazıları:

Bakanlar yemin etti

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Cumhuriyeti yeni bakanlar kurulu: ilk sıra (soldan sağa) Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı: Praksoula Antoniadou; Dışişleri Bakanı: Erato Kozakou Markoulli; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Sotiroulla Haralambus; ikinci sıra Sağlık Bakanı: Stavros Malas; Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı: Eftimios Flouretzos;Savunma Bakanı: Demetris Eliades; Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı: Sofoklis Aletraris; Maliye Bakanı: Kikis Kazamias; üçüncü sıra Eğitim ve Kültür Bakanı: Yorgos Demosthenus; İçişleri Bakanı: Neoklis Silikiotis; Sözcü Hükümet sözcüsü Stefanos Stefanu; Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı: Loukas Louka; Bakan Yardımcısı ve Başkanın Sekreteri Dr. Titos Christofides

5 Ağustos Cuma günü öğleyin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yeni hükümet üyeleri yemin etti.

Bakanlar adına konuşma yapan Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, Cumhurbaşkanı Hristofyas’a kendilerine gösterdiği güven nedeniyle teşekkürlerini iletti. Markulli, bakanların görevlerini sonuç alıcı şekilde yerine getirmek için çalışacaklarını söyledi.

Markulli, bakanların kritik bir dönemde görev üstlenmekte olduklarını, bu nedenle sorumluluklarının daha fazla olduğunu belirtti. Bakan, bu kritik dönemde birlik içinde olmanın ve koordineli çalışma yapmanın önemini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, konuşmasında Kıbrıs sorununa da değindi ve Kıbrıs’ın ve halkının yeniden birleşmesi, işgalin sona ermesi için mücadeleye devam edileceğini söyledi.

Yemin töreninden sonra yeni bakanlar kurulu kısa bir toplantı yaptı.

 

Hristofias Kıbrıs halkına birlik çağrısı yaptı

Cumhurbaşkanı Demetris Hristofias yeni kabineyi resmen açıkladıktan sonra yeni bakanların yemin töreninde yaptığı konuşmada Kıbrıs halkına birlik çağrısı yaptı.

Kıbrıs’ın zor dönemden geçmekte olduğunu ifade eden Hristofias, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için çalışmalara devam edeceği güvencesini verdi.

Hristofias, Kıbrıs hükümetinin ekonomi krize karşı gerekli önlemleri alacağını söyledi.

Mari’deki deniz üssünde meydana gelen patlamaya değinen Hristofias, “nedenlerin belirlenmesi ve olaylarla ilgili tüm gerçeği öğrenmek için sabırlı olmamız gerekiyor” dedi.

Yeni bakanlara başarılar dilen Hristofias, Kıbrıs’ın zor ve kritik günler yaşadığını ve adanın bölünmesine karşı ortak mücadele vermek gerektiğini belirtti.

Hristofias, “ Temsilciler Meclisi ve iş çevreleriyle ekonomik krize karşı çalışmalarımıza devam edeceğiz ve konuyla ilgili gerekli adımları atacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Hristofias, yeni hükümetin Kıbrıs sorununa çözüm bulunması amacıyla çalışmalara devam edeceğini belirtti.

 

Yeni kabine üyeleri şöyle:

Dışişleri Bakanı: Erato Kozakou Markoulli

Maliye Bakanı: Kikis Kazamias

İçişleri Bakanı: Neoklis Silikiotis

Savunma Bakanı: Demetris Eliades

Eğitim ve Kültür Bakanı: Yorgos Demosthenus

Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı: Eftimios Flouretzos

Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı: Praksoula Antoniadou

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı: Sofoklis Aletraris

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Sotiroulla Haralambus

Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı: Loukas Louka

Sağlık Bakanı: Stavros Malas

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin