toplumsal muhalefetsendikal hareketKAMİL TUNCEL’İN “DÜŞMANA İNAT BİR GÜN DAHA YAŞAMAK” KİTABININ GENİŞLETİLMİŞ İKİNCİ BASKISI...
yazarın tüm yazıları:

KAMİL TUNCEL’İN “DÜŞMANA İNAT BİR GÜN DAHA YAŞAMAK” KİTABININ GENİŞLETİLMİŞ İKİNCİ BASKISI YAYIMLANDI

Yeniçağ podcastını dinleyin

Eski sendikacılardan ve kundura ustası, merhum Kamil Tuncel’in anılarının yer aldığı “Düşmana İnat Bir Gün Daha Yaşamak” kitabının genişletilmiş 2’nci baskısı Kıbrıs Türk Öğretmenleri Sendikası (KTÖS) tarafından yayımlandı.

KTÖS Yürütme Üyesi Besim Baysal, yaptığı yazılı açıklamada, Aralık 2010’da motosiklet kazası sonucu hayatını kaybeden Kamil Tuncel’in  “ülkenin emek mücadelesinde çok önemli yeri olduğunu” kaydetti.

Tuncel’in son kitabında Kıbrıs’ın yakın tarihinin bilinmeyen yönlerini kişisel tanıklığı üzerinden anlattığını ve son kitabı için çalışmalarını hayatının son aylarında şekillendirdiğini belirten Baysal, “Birinci baskıdan farklı olarak, Kamil Tuncel, yaşanan pek çok olayı sansürlemeden bu baskıya eklemiş, Rum İşçi Sendikaları Federasyonu (PEO) ve Rum İşçi Sendikaları Federasyonu (AKEL) üyelikleri ile ilgili bilgileri okuyucu ile paylaşmıştır. Ayrıca fotoğraflarla da zenginleştirilen kitapta, 1950’li yılların Lefkoşa’sı ayrıntılı bir şekilde betimlenmektedir” dedi.

Konu ile ilgili KTÖS’ün açıklaması şöyle:

Sendikamız Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ülkemizin emek mücadelesinde çok önemli yeri olan 1958 kuşağından sendikacı ve kundura ustası Kamil Tuncel’in anılarının genişletilmiş 2. baskısını Kıbrıslı Türk okurlarla buluşturmuştur. “Düşmana İnat Bir Gün Daha Yaşamak”,  isimli kitabında geçtiğimiz aylarda bir motosiklet kazası sonucu hayatını kaybeden Kamil Tuncel yakın geçmişimizin bilinmeyen yönlerini kişisel tanıklığı üzerinden kaleme almış, kitabını hayatının son aylarında şekillendirilmişti. Birinci baskıdan farklı olarak, Kamil Tuncel, yaşanan pek çok olayı sansürlemeden bu baskıya eklemiş, PEO ve AKEL üyelikleri ile ilgili bilgileri okuyucu ile paylaşmıştır. Ayrıca fotoğraflarla da zenginleştirilen kitapta, 1950’li yılların Lefkoşa’sı ayrıntılı bir şekilde betimlenmektedir.

Kıbrıslı Türklerin ilk ve tek solcu spor kulübü “Türk Eğitim Kulübü” ile ilgili bilgiler, Emekçi ve İnkılapçı gazeteleri, Fazıl Önder’in Ahmet Yahya’nın öldürülmeleri, Ahmet Sadi’nin ve eşinin vurulması ve 1 Mayıs 1958 sonrası yaşanan faşizm dönemi kitapta anlatılmakta Kıbrıs tarihinin gizli kalmış birçok yönüne ışık tutulmaktadır.

Kitap 384 sayfadır ve tüm seçkin kitabevlerinden temin edilebilmektedir.

 

KTÖS’ün komitelerinin eğitim çalışmaları devam ediyor

KTÖS’ün yaptığı açıklamada komitelerinin eğitim çalışmaları devam ettiği belirtildi.

Özel Eğitim Komitesi özel eğitimde çalışanların örgütlülüğü, ekonomik ve özlük hakları konulu çalışmada eski yöneticilerden Arif Yetkin konu ile ilgili sunum yaptı.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi’nin eğitim çalışmaları kapsamında “Kadına Yönelik Şiddet” konulu eğitim çalışması yapıldı. Eğitim çalışmasını Faika Paşa ve Öncel Polili sundu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin