.Yeniçağyeniçağ güncelSENDİKAL PLATFORM: Çarpıklığın en güzel örneği T.C. Yardım Heyeti denilen ucube yapıdır!
yazarın tüm yazıları:

SENDİKAL PLATFORM: Çarpıklığın en güzel örneği T.C. Yardım Heyeti denilen ucube yapıdır!

Yeniçağ podcastını dinleyin

Sendikal Platform, “Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesine müdahale ettiği” söyleyerek Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nin kapatılmasını istedi. Aralarında bazı siyasi partilerin imzası da bulunan yazılı bir açıklama yapan Sendikal Platform, TC Yardım Heyeti’nin Türkiye’den yardım olarak gönderilen paraları hiçbir makama hesap verme gereği duymadan en küçük köydeki muhtarlara ve kişilere ulaştırabildiğini belirterek, “Bu kurum, Kıbrıslı Türkler’in siyasi iradesine doğrudan müdahale aracıdır” ifadesini kullandı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Kıbrıs sorununun varlığı nedeni ile Kıbrıs Türk toplumu ile Türkiye arasındaki ilişkiler çarpık bir noktaya gelmiştir.

Karşılıklı sevgi, saygıya dayalı, siyasi eşitler düzeyinde olması gereken ilişki şekli, “buyuran emir alan” şeklinde gelişmiş olup, her geçen gün de Kıbrıs Türk toplumunun aleyhine gelişmektedir. Sistematik bir şekilde adaya nüfus taşıması, yüzbinlerce insanın vatandaş yapılması Kıbrıslı Türkler’in siyasi iradesini ipotek altına soktuğu gibi, toplumsal harcamalar konusunda bütçemizin ciddi anlamda açık vermesine neden olmaktadır. Bütçedeki açık bahane edilerek toplumsal varlıklarımızın Türkiye sermayesine “peşkeş” çekilmesi ve Kıbrıslı Türkler’in fakirleşmesini getirecek dayatmalar işbirlikçi UBP hükümeti tarafından hayata geçirilmeye çalışılmaktadır.

Türkiye hükümetleri, işbirlikçi UBP hükümetinin kukla siyaseti dolayısı ile Kıbrıslı Türkler’in siyasi iradesini tamamen ele geçirmiş durumdadır. Atanmışlar, seçilmişlerin üzerinde görev yapmaktadır. T.C. elçiliğinden gönderilen “müşavirler” bakanlara, meclise emir veren pozisyona sahiptirler.

Bu çarpıklığın en güzel örneği T.C. Yardım Heyeti denilen ucube yapıdır. Türkiye’den yardım olarak gönderilen paraları en küçük köydeki muhtarlara ve kişilere ulaştırabilecek ve hiçbir makama hesap verme gereği bile duymayan bu kurum, Kıbrıslı Türkler’in siyasi iradesine doğrudan müdahale aracıdır. Her seçim döneminde köylerde, yerleşim yerlerinde toplumsal iradeye müdahalede bulunan, Kıbrıslı Türkler’e verildiği söylenen yardımları siyaset aracı olarak kullanıp hesap vermeyen bu kurum derhal kapatılmalıdır.

Avrupa Birliği’nin de yardım kurumları faaliyet göstermekte ve projeler ve Kıbrıslı Türk makamları üzerinden bu yardımlar aktarılmaktadır. Bu Kıbrıs Türk toplumunun siyasi iradesine saygının bir gereğidir. Oysa T.C. Yardım Heyeti siyaseten tüm alanlara müdahale etmeyi bir hak olarak gördüğü gibi yapılan tüm eleştirilere de kulak tıkamaktadır.

Biz siyasi irademize saygı istiyoruz. Bizi yönettiğini söyleyen işbirlikçi UBP hükümeti ise daha çok para alarak koltuğunu koruma peşindedir. Bu anlayış Kıbrıs Türk toplumunu yokoluşa sürükleyen politikaları hayata geçirmek isteyen AKP hükümetine hizmetten başka bir şey değildir. Bizler, Kıbrıs Türk toplumunun siyasi iradesine saygısızlığa devam eden T.C. Yardım Heyeti gibi ucube siyasi yapının daha fazla devam etmesinden yana değiliz. Bu siyasi dayatmaları şiddetle protesto eder, Kıbrıs Türk Toplumu ile Türkiye arasındaki ilişkilerin siyasi eşitler arasındaki ilişkilere dönüşünceye kadar mücadelemizi yükselteceğimizi vurgularız.

KTÖS, KTOEÖS, DEV-İŞ, EMEK-İŞ, DEV-GEN-İŞ, M/SA TÜRK GENEL İŞ,  BES, TÜRK-SEN, KTAMS, EL-SEN, TEL-SEN, KOOP-SEN, GÜÇ-SEN, TIP-İŞ, ÇAĞ-SEN, DAÜ-BİR-SEN, DAÜ-SEN, BASIN-SEN, BKP, YKP, TDP. BARAKA KÜLTÜR MERKEZİ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin