toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu üyeleri derhal mal varlıklarını topluma açıklamalı”
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu üyeleri derhal mal varlıklarını topluma açıklamalı”

Yeniçağ podcastını dinleyin

KTÖS Eğitim Sekreteri Mustafa Özhür’ün açıklaması şöyle

Ülkeyi yönettiğini iddia eden işbirlikçi UBP Hükümeti, bir taraftan Kıbrıslı Türklerin özvarlıklarını ardı ardına Türkiye sermayesine peşkeş çekerken, insanımızın birikimlerinin olduğu İhtiyat Sandığı’nı da hortumlamaya yönelik açılımlar sergilemektedir.

Ülkeyi ateş yerine çeviren, birçok insanımızın işsiz kalmasına neden olan, AKP’den aldığı emirleri harfi harfine uygulamakta kusur işlemeyen İşbirlikçi UBP Hükümeti,  Kıbrıslı Türklerin kültürüne, kimliğine ve geleceğine saldırmaktadır.

Türkiye hükümetleri tarafından ülkede kurdurulan ayrılıkçı rejimin bekçisi işbirlikçi UBP Hükümeti, bu coğrafyada yaşayan bizlerin geleceği ile oynamaktadır.

İhtiyat Sandığı’ndaki trilyonlarca lirayı, kullanan UBP hükümeti, bu paranın vadesinin dolmasına rağmen yerine koyulmaması noktasında büyük bir suç işlemektedir. İhtiyat Sandığı yönetim kurulu üyelerinin çelişkili açıklamaları, kurula baskı yapıldığının çok açık bir göstergesidir.

AKP hükümeti tarafından dayatılan paketlerle, ülkede kaos yaratan hükümet, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın ardından DAÜ kreş, ilkokul ve kolejini sermayeye peşkeş çekerek koltuklarda oturmanın gerekliliği olan görevlerini ardı ardına yerine getirmektedir.

Halkın sesine kulak vermeyen işbirlikçi UBP hükümeti, adeta Kıbrıslı Türklere ait kurumların T.C. sermayesine peşkeş çekilmesi için büyük çaba sarfetmektedir. “Ülkede ekonomik kriz var” bahaneleri ile Sosyal Sigortalar’ın ve ihtiyat Sandığı’nın içini boşaltan bu anlayış, sömürü politikalarıyla halkının üzerine gitmektedir.

KTHY’de, DAÜ’de ve son olarak da İhtiyat Sandığı’nda yaşanan olayların sorumluları Ankara ve işbirlikçisi UBP hükümetidir. Kendi özgür iradeleri ile konulara açıklama getiremeyecek bir duruma düşen İhtiyat Sandığı yönetim kurulu üyeleri de bu sorunda en az hükümet kadar sorumlu ve suçludurlar.

Bu yaşananlardan sonra, İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu üyeleri derhal mal varlıklarını topluma açıklamak zorundadırlar.

İhtiyat Sandığı hangi bankalarla çalışmaktadır? Kime ne kadar borç bulunmaktadır?

Gelinen noktada bu ülkede kimliğimiz, kültürümüzün korunması, geleceğimizin göç etmemesi için varoluş mücadelesi veren biz Kıbrıslı Türkler olarak, neo-liberal politikalara ve bu ülkeyi ateşe sürükleyecek işbirlikçilere karşı direnmeye devam edeceğiz.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin