toplumsal muhalefetsendikal hareketBasın-Sen Genel Kurulu 20 Ağustos'ta yapılıyor
yazarın tüm yazıları:

Basın-Sen Genel Kurulu 20 Ağustos’ta yapılıyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) 18’inci Olağan Genel Kurulu 20 Ağustos  2011 (Cumartesi) günü saat 10.00’da Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)’ün Lefkoşa’daki Genel Merkezi’nde yapılacak. Basın-Sen açıklaması şöyle:

“Her geçen gün büyüyen ve tüm medyada yüzde 100 örgütlü bir iş yaşamı hedefiyle çalışmalarını sürdüren sendikamız, bu hedefine gün be gün yaklaşıyor. Yaşadığımız tüm anti demokratik uygulamalara ve kendi alanımız içerisinde, mesleğimizin etik kodlarını ayaklar altına alarak, mesleğimizin saygınlığını ve çalışma ortamını bozanlara inat, örgütlenmeye devam ediyoruz/edeceğiz.

Varlık nedeni Kıbrıs Türk halkı olan bizler, başta kendi halkımızdan aldığımız güç ve bir arada duruşumuzdan kaynaklı örgütlü gücümüzle, bu coğrafyada basın özgürlüğünü ve özgür gazeteciliğin koşullarını mutlaka ama mutlak yaratacağız.

Basın-Sen, dünya genelindeki temel ayrımlardan biri olan iyiler ve kötüler ayrımının, iyiler yanını temsil eden basın emekçilerinin temsilcisi olmaya devam edecektir. Ve bu mücadele perspektifimiz, her genel kurulumuzda biraz daha büyüyüp, nihayetinde kendi halkının hizmetinde bir medyanın dönüşümünü sağlayacaktır.

18’inci Olağan  Genel Kurulumuzu bu düşünceler ve perspektifle gerçekleştirecek olan sendikamız, emekçilerin katılımı anlamında son derece yüksek düzeyde yığınsal bir katılım  öngörmektedir. Tüm basın emekçileri bilmelidir ki, Genel Kurulumuzda yaşayacağımız ve yaşatacağımız bütünleşme, iyilere güç katarken, kötülere korku salacaktır.

20 Ağustos Cumartesi gerçekleşecek Genel Kurulumuzda, açılışın ardından divanın oluşumu/seçimi yapılacak. Sendika başkanının yapacağı konuşmanın ardından Genel Kurul, ortak mücadelenin şu anki merkezi konumundaki “sendikal platform” adına bir temsilcinin konuşmasıyla devam edecek. Devamla gelen mesajların okunacağı Genel Kurulumuzda, çalışma raporu ve mali rapor görüşülüp oylanacak.

Sendikamızın 18’inci Olağan Genel Kurulunda bu dönem,  tüzük değişiklik önerilerimiz ağırlıklı bir yer tutmaktadır. Bu anlamda, çalışama ve mali raporun oylanmasının ardından tüzük değişiklik önerileri Genel Kurulun gündemine getirilecek. Tüzük değişiklik önerilerinin madde madde görüşülüp oylanmasının ardından ise yetkili kurulların   seçimi yapılacak.

Sendikamız Genel Kurulu son olarak, gelecekle ilgili olarak düşüncelerin dile getirileceği, dilek ve temenniler bölümüyle son bulacak.

20 Ağustos cumartesi yapılacak Olağan Genel Kurul o tarihte nisap sağlanmaması halinde Sendikalar Yasası gereği bir hafta sonra (27/Ağustos 2011-Cumartesi) günü saat 10.00’a ertelenecek.

Ve bu kez nisap aranmadan katılan üyelerle genel kurul gerçekleştirilecek.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin