toplumsal muhalefetsendikal hareket“Bakanlık Nur Cemaati'ne tabi oldu, onun işgali altında”
yazarın tüm yazıları:

“Bakanlık Nur Cemaati’ne tabi oldu, onun işgali altında”

Yeniçağ podcastını dinleyin

İki öğretmen sendikası, din kursu adı altında yapılmak istenenin Kur’an Kursu olduğunu; kursun hedefinin Kıbrıs Türk toplumu ve laik duruşu olduğunu ileri sürerek, kursları Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde düzenlediği etkinlikle protesto etti.

“Bakanlığı Fetullah Gülen başkanlığındaki Nur tarikatına teslim olmakla” suçlayan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), kurslara karşı gerekeni yapacaklarını açıkladı.

VAROĞLU

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu, eylemde yaptığı konuşmada, “Kıbrıs Türk toplumu, Papazın ordusuna boyun eğmedi İmamın ordusuna da boyun eğmeyecektir” dedi.

Varoğlu, okullar her tatil olduğunda temcit pilavı gibi ısıtılarak gündeme getirilen Kur’an kurslarıyla  Kıbrıs Türk toplumunun daha fazla Türk daha fazla Müslüman yapılmak istendiğini ileri sürdü.

Varoğlu, Kur’an kursunun Kıbrıs Türk toplumunun kültürüne, demografik yapısına uygun olmadığını söyleyerek, kursların masum olmadığını iddia etti.

Kıbrıs Türk toplumunun varoluş tarihi boyunca çok mücadele ettiğini, öğretmenlerin de bu süreçte hep en önde olduğunu anlatan Varoğlu, bu gün de aynı anlayışla, öğretmenlerin, örgütleriyle birlikte en önde olduğunu kaydetti.

Güven Varoğlu, Afrika gazetesine atılan kurşunun, Kıbrıs Türküne atılan kurşun olduğunu da belirterek, saldırıyı kınadı.

GÖKÇEBEL

KTOEÖS  Başkanı Tahir Gökçebel ise, konuşmasında, polisin görev yapması gereken yerde görev yapmayarak anayasal protesto hakkını kullanan örgütleri takip ettiğini savunup bunun anlaşılır yanı olmadığını ifade ederek, laik bir devlette bir dinin diğer dinler üzerinde tahakkümünün  olamayacağını söyledi.

Gökçebel, reşit olmayan çocuklara din eğitimi verilmesinin doğru olmadığına işaret ederek, Kur’an kursu için okulların kullanılmasının kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Tahir Gökçebel, “ithal Din İşleri Dairesi Başkanı’nın yaptıklarının ortada olduğunu, emrine E 200 Mercedes oto verildiğini, kirası devlet tarafından ödenen villada yaşadığını” iddia ederek, hiçbir aydın öğretmenin, kurslarda görev almayacağını söyledi.

ORTAK AÇIKLAMA

KTÖS ve KTOEÖS imzasını taşıyan ortak açıklama ise, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil tarafından okundu.

Elcil, ortak açıklamayı okumadan önce yaptığı konuşmada, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Fetullah Gülen’in Nur Cemaati’ne tabi olduğunu, onun işgalinde bulunduğunu iddia etti.

“Türkiye’nin bir din ve şeriat devleti haline getirilmesi için mücadele edileceği” gibi ifadelerden oluşan ve “Kur’an kursu andı” diye isimlendirilen bir andın yer aldığı ortak açıklamada, andın kaynağının “Niyazi Köymen, Dinsel Bunalımdan Gerçek Hak Yoluna, İst. 1986” olduğu belirtildi.

Açıklamada, camilerin siyasi merkezler gibi çalışarak çocukları kurslara çağırdığı ileri sürüldü.

“Kur’an kursu için otobüsler tutulmakta, görev alacak öğretmenlere yüksek ücretler önerilmektedir” denilen açıklamada, “Belli ki ‘İmamın ordusuna’ yeşil sermaye tam destek vermektedir” iddiasında bulunuldu.

Ortak açıklamada, adaya bir yandan kumarhane, gece kulübü, bet ofisleri, gazinolar ithal edilirken diğer yandan da cami, külliye, Kur’an kursları düzenlenmekte olduğu belirtilerek şunlar savunuldu:

“Gece operasyonlarıyla telefonlarla okullarımıza el konulmak istenmektedir. Kıbrıslı Türk kültürü, yok edilmek ve yerine ümmetçi, tarikatçı bir kültür konulmaya çalışılmaktadır. Bilimsel metotlarla çağdaş insanlar yetiştirilmesi gerekirken birbirine karşı ve düşman olabilecek çocuklar yetiştirilmekte adına da arz-talep meselesi denilmektedir.”

KTÖS ile KTOEÖS açıklamasında, bilim yuvası olması gereken okulların çocukların kafalarını, hurafe, dogmalarla doldurulan merkezler haline dönüştürüldüğü ileri sürülerek Anayasa’ya göre bilimsel, akılcı, çağdaş bir eğitimle 15 yaşına kadar yetiştirilmek zorundaki çocuklara laik eğitime ters bilgiler empoze edildiği iddia edildi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Hükümeti ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’e eleştiriler yöneltilen ortak açıklamada, “anayasada, milli eğitim yasasında ve çocuk hakları evrensel bildirilerindeki çağdaş eğitim hakkı yerine çocuklarımızı yobaz olarak eğitmek için onay vermişlerdir” denildi ve eğitim yılı sonunda dinlenme,  oynama, sosyal aktivitelerde bulunması gereken çocukların Eğitim Bakanlığı sayesinde tarikat yuvası haline getirilen, bilimsel olmayan Kur’an kurslarının bir parçası yapıldığı savunuldu.

KTÖS ve KTOEÖS ortak açıklamasında, Türkiye’deki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) eliyle yürütüldüğü ileri sürülen uygulamalar, “sivil faşist” uygulamalar olarak tanımlandı; Kur’an kurslarının bunun bir parçası olduğu öne sürüldü.

Açıklamada, Kur’an kurslarının Kıbrıs Türk halkanı bölmeye çalışan bir dayatma olduğu ileri sürülerek, “Bunu kabul etmiyoruz, dayatmalara da boyun eğmeyeceğiz. Çocuklarımızın körpecik beyinlerinin dogma, statik bilgilerle doldurulmasına sendikalarımız müsaade etmeyecektir” denildi.

Ortak açıklamada, hiç bir okul yöneticisi, denetmen ve öğretmenin bilimdışı eğitim yapanların aleti olmayacağı da belirtildi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin