.Yeniçağyeniçağ güncelMEHMET ASİ GÖZE VE ERBİL REFİK ANILDI
yazarın tüm yazıları:

MEHMET ASİ GÖZE VE ERBİL REFİK ANILDI

Yeniçağ podcastını dinleyin

(Yeniçağ)-YKP aramızdan ayrılan mücadele arkadaşlarından Mehmet Asi Göze ve Er bil Refik’i andı. Aynı zamanda Mehmet Göze (Asi) KTMMOB ve İnşaat Mühendisleri Odası tarafından ve Asi Kültür Derneği tarafından da ailesinin katılımıyla anıldı. Anma sırasında ilk konuşmayı Asi Kültür Derneği adına Mehmet Göze’nin kardeşi Bektaş Göze yaptı ve Asi’nin siyasete ve mühendisliğe katkılarından söz etti. Anma konuşmasında Dünya ve Kıbrıs sorununa da değinen Göze, Kıbrıs’ta çözüm bulunarak bölünmeye son verilmesini istedi. Ardından Asi ile çözüm yanında ortak mühendislik konularında da çalışmış olan Güney mühendislerinin geçmiş temsilcisi Temos Dimitriades söz aldı ve yurdun bölünmüşlüğüne son verilememesini eleştirerek Asi ile mücadelelerini dile getirdi.

Daha sonra YKP’den söz alan  Alpay Durduran, gençlik hareketlerinden beri liderlik niteliklerini sergileyen mücadele arkadaşı Asi’yi anma vesilesiyle dünya sorunlarını ve Kıbrıs Sorununu düşünmek durumda olduklarını ve bu yüzden bunu düşünmelerini sağlayan Asi’ye teşekkür borçlu olduklarını söyledi.

Kıbrıs’ta çözümsüzlüğün “ne yapalım anlaşamıyoruz” deyip başka yollar düşünülmesi noktasına gelindiğinden kıvançla bahsedilmesini şiddetle eleştirdi. Çözümsüzlüğün Kuzeyde yaşayanlara çok zarar verdiğini ve zaman içinde göçlerle toplumsal varlığının sona ereceği endişeleri ile normal hayata olan etkiler yüzünden çözümün şart olduğunun,  halk tarafından saptandığını belirtti. Çözümün dünya barışı ve Kıbrıs’ta barış yanında siyasi ilişkilerin barışçı yöntemlerle iyileştirilmesi örneğinin yaratılmasının önemini hatırlattı.

Tören Asi için karanfillerin konulması ile sona erdi.

Ardından Erbil Refik anıldı. Anma sırasında Erbil’in yeğeni ve yakın dostu olarak YKP adına Alpay Durduran konuştu ve Asi gibi Erbil’in anılmasının da katılanlara bir muhasebe yapma fırsatı vermesi ve dünya ve adamızın sorunlarının ele alınmasına vesile olması nedeniyle Erbil’in kendilerine katkı yaptığını söyledi. Kıbrıs’ta andlaşma yapılan konuların bir çözüm yeterliliğine işaret eden Durduran geriye kalacak bir sürü sorun ve doğal olarak sürekli hayatın içinde çıkacak sorunları karşılaştırsak bu anda antlaşmayı imzalayıp ortak devlete devretmek bakımından daha kötü durumda olmayacağızın altını çizdi. Uzatmadan çözümü uygulamaya geçmeyi önererek ayak sürünmesinin “çözüm olmadan çözüm olmayacak anlaşılan” numarasıyla görüşmeleri terk etmeyi düşündüklerini belirterek eleştiri yaptı ve Erbil Refik ile sürdürülen mücadelenin devamını insanlığa hizmet ve Kıbrıs’ta barış ve Kıbrıslı Türklerin varlığı için şart olduğunu belirtti.

Erbil’e karanfillerin sunulması ile tören sona erdi.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin