habergüncel haberStefanu: Kıbrıs’ın zenginliği halkına aittir
yazarın tüm yazıları:

Stefanu: Kıbrıs’ın zenginliği halkına aittir

Yeniçağ podcastını dinleyin

(KHA) Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu, Kıbrıs’ın bölgesinde bulunabilecek herhangi bir zenginliğin Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ve halkına ait olacağını, hükümetin görüşünün Kıbrıs sorununun çözümüyle, Türk işgalinin sona ermesiyle ve yeniden birleşmeyle bundan hem Kıbrıslı Rumların hem de Kıbrıslı Türklerin yararlanacağı olduğunu vurguladı.

Pazar günü soruları yanıtlayan Stefanu, hükümetin doğal gaz çıkartılması konusuyla sessizce ilgilenmekte olduğunu, hükümetin bu konuda çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Doğal gaz konusunun Kıbrıs sorununu çözmek için yapılmakta olan müzakereler sürecini etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin bir soruya Stefanu, “Kıbrıs sorununu müzakereler yoluyla, Cumhurbaşkanı ve hükümetin uluslararası faaliyetleri yoluyla çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Hükümet Sözcüsü şöyle devam etti:

“Bulunabilecek herhangi bir zenginlikten faydalanma konusu Kıbrıs Cumhuriyeti’ni ilgilendiriyor. Onlar Kıbrıs Cumhuriyeti’ne, halkımıza ait olacaktır. Bizim görüşümüz Kıbrıs sorununun çözümüyle, Türk işgalinin sona ermesiyle ve yeniden birleşmeyle, hem Kıbrıslı Rumlar hem de Kıbrıslı Türkler, herkes bundan yararlanacakl.”

Kıbrıs, Türkiye’nin adanın kuzeyini istila ve işgali sonucu 1974’ten bu yana bölünmüş bulunuyor. Kıbrıs’taki iki toplumun lideri adanın yeniden birleştirilmesi amacıyla BM gözetiminde müzakere yapıyorlar.

ABD Noble Energy Şirketi, Kıbrıs’ın güney doğu kıyısı açıklarında Blok 12’de doğal gaz arama hakkını aldı.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin