.Yeniçağyeniçağ güncelİRSEN DÜNYADAN HABERSİZ
yazarın tüm yazıları:

İRSEN DÜNYADAN HABERSİZ

Yeniçağ podcastını dinleyin

Yeniçağ: Londra’ya ailevi işlerini de halletmek için gittiği ve seyahatini o nedenle uzattığı haber verilen başbakan İrsen Küçük iş ola, bilinen bir parlamenteri de parlamentoda ziyaret etti.

Kıbrıslılarla görüşüp dertlerini dinleyeceğini ve sorunları hükümete taşıyacağını taahhüt eden İrsen Küçük askerlik sorunlarını da ele alacağını ve bundan sonra elli yaşına gelen kişilerin sağlık muayenesine tabi tutulacağını ve ondan sonra askerlik hizmetinden muaf sayılacağını bildirdi.

Bilindiği gibi Londra’da yaşayanlar askerlik hizmetini yapamamakta ve Kıbrıs’a gelip ailelerini görmeye kalktıklarında yakalanıp bir dahaki gelişlerinde askere alınacakları söylenip kayda geçirilmektedir. Bu yüzden Kıbrıs’a gelememektedirler. Halbuki daha önceleri elli yaşını geçenlerden terhis belgesi sorulmamakta ve elliyi geçenler olsun ailelerine ziyarete gelebilmekte idiler.

Türkiyeli bir komutan değişince bu uygulama durdurulmuş ve Kıbrıslı olduğundan şüphelenilenler yurttaş olarak kayıt edilmemiş olsalar dahi elliyi geçmiş olsa da askerliğe mahkum edilmişlerdi. Böylece Londra’da doğmuş ve yurttaş olmayanlar dahil yurt dışında yaşamakta olanlara asker olmadan ülkeye girememe cezası verilmiş olmaktadır.

Londralılar askerlik yapmanın kendileri için zor ve bazıları için olanaksız olduğu için ülkelerine ziyaret olanağı istemektedirler.

Lakin İrsen Küçük hiç umursamamış ki sorunların farkında bile değil. Onun için elli yaşını geçenlerin bile askerlik engelinden kurtulmak için sağlıklarının bozulması şartını çare olarak önermektedir.

İrsen’in bu ilk gafı değil. Ülke sorunlarından ve mevzuatından bihaber olduğu Güney’de oy kullanma hakkı olanların Kuzey’de oy kullanamayacağını ve bunun anayasaya aykırı olduğunu iddia etti. Halbuki anayasada ve evrensel hukuk kaidelerinde böyle bir kural yoktur. Bugün özellikle AB ülkelerinde ve tabii Kıbrıs’ta bulunduğu ülkede (ona göre Kıbrıs bölünmüştür ve Güney ayrı bir ülkedir) oy verme hakkı vardır ve herkes kendi ülkesinde ayni seçimlerde olmamak kaydıyla oy kullanabilir. Türkiyelilerden de yurt dışında oy kullanalar vardır ama Türkiye’de oy kullanmaları engellenmemektedir.

Bir yönetimin anayasa kuralı yurttaş olana oy kullanma hakkı verilir ve onu elinden alabilecek yetkili hükümet değildir ve olamaz. İrsen kendini hukukun üstünde gören seçildim ya her şeye yetkiliyim anlayışında olan birisi gibi davranmakta ve atıp tutmaktadır. Anayasal haklara müdahale yalnızca şartlara bağlı olarak mahkemelere verilmektedir ve meclis bile sadece anayasal sınırlar içinde düzenleme hakkına sahiptir. Amma İrsen dünyadan habersiz olduğunu göstermektedir…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin