yaklaşımlarYılmaz ParlanYeni sultan ve Halil İbrahim sofrası! - Yılmaz Parlan
yazarın tüm yazıları:

Yeni sultan ve Halil İbrahim sofrası! – Yılmaz Parlan

Yeniçağ podcastını dinleyin

Gelenek değişmedi ve kamuoyunda AKP’nin has adamı olarak bilinen yeni Elçi de selefleri gibi Kıbrıs’ta Sultanlığını ilan etti! Nasıl mı? Bunu basına yaptığı açıklamalardan çok net olarak görebilirsiniz: “Bu bedeli siz ödeyeceksiniz”… Kıbrıs’ta fiili durumu yaratan onlar, yağma ve talana kapı açan onlar, Cenevre anlaşmalarını hiçe sayarak işgal ettikleri ülkeye nüfus taşıyıp ülkenin demografik yapısını dumura uğratan yine onlar! Ama gelin görün ki 36 yıldır ödenen diyet yetmemiş gibi yeni diyetler istiyor Sultan Hazretleri… Otoritesini de basın yoluyla açıkça ilan ediyor. Kendisini Hükümetin yerine koyup özel sektörle kamunun arasındaki uçurumun kapatılması uyarısında bulunuyor. Ahh Sultanım benim, Allah sizi başımızdan eksik etmesin! Olur olur, emriniz olur. Açıkça bizi sefalet ücretlerine mahkum etmek istediğinizi söyleseniz en azından dürüstlüğünüze saygı göstereceğiz. Yani siz hazretler, TC’den yüz binlerce ucuz işgücünü buraya yollayıp hem kendi insanınızı sermayeye sömürteceksiniz. Ama o da yetmez, bizi de açlığa mahkum edeceksiniz. Doğrusu bunu hazmetmekte çok zorlanıyorum. Kamu ile Özel sektörün arasındaki maaş farkı kapatılacakmış ama Özel’i Kamu’nun seviyesine çıkaracak şekilde değil de, Kamu’yu Özel’in seviyesine düşürecek şekilde!

 

Geçin bu KKTC batacak masallarını

E  bu farkın kapanmasıyla Murad ettiğiniz nedir? Hani biz her alanda güney Kıbrıs ile yarışacaktık, orada ne varsa bizde de olacaktı? Ne çabuk çark ettiniz? Yakıştı mı yani şimdi bu yaptığınız Sultan koltuğuna? Bırakın bu masalları Sultan Hazretleri de saadede gelin saadede… Bak bu açıklamalarınıza emir erlerinizden olan muhalefet partilerimiz bile tepki göstermiş, onlar bile isyan etmişler! KKTC’nin bu şekilde giderse iflas edeceğini söylüyor ve Meclisteki emirerlerinize de söylettiriyorsunuz. İflas edeceksek edeceğiz. En azından ayaklarımız yere basacak ve belki silkinip kendimize geleceğiz. Biliyorsunuz, dibe vurduktan sonra yükselişe geçersiniz! Sahi, eğer dediğiniz gibi, bütçe açıklarımız devasa boyutlarda ise niye hesabımızı kesmiyor biletimizi vermiyorsunuz? Bakın, bize ikide birde örnek gösterdiğiniz IMF bile borç verdiği ülkeler programına uymadığı takdirde para akışını kesiyor yani hesabı kesip eyvallah diyor. Niye her konuda örnek aldığınız IMF’yi bu konuda da örnek almıyorsunuz? Yoksa KKTC aşkınız ve sözde stratejik çıkarınız mı ağır basıyor? Ya da ilanı aşk ettiğiniz Sultan makamı mı? Hangisi acaba, söyleyin de bu halk da bilsin. Geçin bu KKTC batacak masallarını. Madem ki IMF’yi örnek aldınız, hesabı kesin ve son dakika para gönderme huylarınızdan da vazgeçin. Biz ülke olarak kendimize yetmesini biliriz. Yeter ki ayak bağı olmayın, faturasını bize ödettirdiğiniz nüfusunuzu da buraya pompalayıp durmayın..

 

Herhalde bu politika has be has “Made in Turkey” olsa gerek!

Sahi, yeri gelmişken bu nüfus meselesini de konuşalım. IMF size para veriyor diye nüfusunu da beraber mi gönderiyor? Paketin ön şartı limitsiz nüfus pompalamak mı? Herhalde bu politika has be has “Made in Turkey” olsa gerek! Üstelik bize gönderdiğiniz insanların cebine artık harçlık da koymuyor, bunu bizim üstlenmemizi istiyorsunuz. Baksanıza, eski emir gumandanlarınızdan baba Denktaş bile isyan etmiş bu duruma. “Cebinde parası yoksa göndermeyin bize” diyor. Ama siz baba nasihatı da dinlemezsiniz tabii ki! Ne de olsa burası bir usta bir memleket, siz de Sultan Hazret!  KKTC’nin mutluluğu için çalıştığınızı söylemeniz ise takdire şayan doğrusu. Bizi ne kadar mutlu ettiğinizi bilemezsiniz bu sözünüzle! Bir de şikayetçi olduğunuz sendikaları terbiye ettiniz mi tamamdır gayrı. Geriye Hazret-i Sultanlığınızı BM’ye kabul ettirmek kalıyor. E onu da Sam Amca halleder bilehare! Bizi de en azından Parlamento’nun ve bilimum Devlet erkanının ağır masrafından kurtarmış olursunuz. Yeni Valimizin haleflerinden temel farkı, diplomasiden değil siyasi parti olan AKP’nin tam göbeğinden imbiklenmiş oluşudur! Yapmak istediği de söylediği gibi Kıbrıslılara yardımcı olmak falan değil, bir Halil İbrahim Sofrası kurarak yandaşlarını,dadaşlarını ve taşıdıkları bütün nüfusu bu ülkede payidar kılmaktır!

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin