.Yeniçağyeniçağ güncelYKP: İKİ AYRI DEVLETLİ ÇÖZÜM KABUL EDİLMEYECEK ÇÜNKÜ İKİ AYRI DEVLET YOK!

YKP: İKİ AYRI DEVLETLİ ÇÖZÜM KABUL EDİLMEYECEK ÇÜNKÜ İKİ AYRI DEVLET YOK!

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP Yürütme Kurulu Üyesi Alpay Durduran Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

En büyük politik parti gibi davranmakta olan iktidar bizi görüşmeler sona erer ve Türkiye suçlanmazsa artık iki devletli çözüme gidilir masalına inandırmaya ve bundan sonra gelecek olan Kıbrıslı Türklerin akıbetini düşünmemeye hatta çok iyi olacağına inandırmaya çalışıyor.

Her şeyden önce iki ayrı devlet diye bir çözümün kabul edilmeyeceği çünkü iki devletin bulunmadığı bir gerçektir. Uluslararası toplum Kıbrıs’ta ayrı bir devleti kabul etmeyeceğini sürekli ilan etmektedir. Nitekim Görüşmecilerle görüşmeleri yürütmekte olan Downer de bunu kimsenin istemediğine inanıyorum derken ve bundan statükonun devamı olarak söz etmiştir.

Buna rağmen basın çözüm için bir zaman limiti konulmasını ve limitin bitmesi halinde iki devletli çözümün gerçekleşmesini istemekte ve Eroğlu yönetimi de bunu sürekli tekrarlamaktadır.

Meclisteki partilerin kendisinin etrafında birleştiğini bunun da ilk kez gerçekleştiğini açıklayarak onları da bağladığını görmekteyiz. Nitekim CTP ve TDP bir miting düzenlemek için kuruluşlardan destek isterken sanki bir manası varmış gibi zaman limitini savunmaktadır. Yani meclis içindekiler ayni yönde yürümektedirler. Bunun kabulü imkansız ve Kıbrıslı Türklerin silinmesi anlamına geldiğini hatırlatan yoktur.

Hristofiyas uluslararası toplumun baskıyla kendisine kabul edemeyeceği şeyler kabul ettirmek isteyeceğini düşündüğü için süre sıkıştırması ve hakemlik istememektedir. Bu taksimi yani Rumlarla Türkiye’nin arasında Kıbrıs’ın paylaşılmasını sağlamak için fırsat olarak kullanılmaya çalışılmaktadır ve görüşme ve barış lafları arasında meclisteki partiler süre limiti demekle yetinmektedir. Eroğlu’nun bitmeyen tartışmalar açan ve çapraz oy ile dönüşümlü başkanlık gibi ilerlemeleri bile reddeden tutumunda eleştirecek bir şey bulamamaktadırlar.

Süre bittiğinde geriye Kıbrıs Türk toplumu kalacak mı yoksa sadece ‘Annan planına evet dediydik cezalandırıldık’ diyecek kadar mı kalacak? Bu soru yanıtlanmalı ve YKP’nin reddedileceği belli olan bir planı oylatmayalım görüşünü reddedenlerle meydanda buluşmaktan fayda geleceği sanılmamalıdır.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin