.Yeniçağyeniçağ güncelYKPfem "toplumsal cinsiyet politikaları" çalışmasına katıldı
yazarın tüm yazıları:

YKPfem “toplumsal cinsiyet politikaları” çalışmasına katıldı

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP fem aktivisti Mehveş Beyidoğlu Önen, 17 ve 18 Mart 2011 tarihlerinde düzenlenen Avrupa Birliği’nin toplumsal cinsiyet politikaları temalı bir dizi toplantıya katıldı.

Avrupa Komisyonu tarafından Kıbrıs’ın her iki yanındaki siyasi parti ve sendika temsilcileri için düzenlenen etkinliğin amacı ilgili temsilcilere Avrupa Birliği’nin toplumsal cinsiyet yasaları ve politikaları hakkında bilgi vermekti. AB’nin toplumsal cinsiyetle ilgili yaptığı çalışmalar, karşılaşılan problemler, üye ülkelerdeki uygulamalar ve insan trafiği ile seks köleliği gibi konular iki günlük ziyaretin ana başlıklarıydı. Ziyaret, Avrupa entegrasyon politikalarında Kıbrıs’ın ve kadının yerinin tartışılması ile sona erdi.

17 Mart Perşembe günü sabah saat 9:30’da başlayan temaslar Kıbrıs Masası Başkanı Androulla Kaminara’nın Kıbrıs heyeti toplantısına katılımıyla başladı. Toplantı boyunca Kıbrıs’ta kadınların yaşadıkları problemler konuşulduktan sonra toplumsal cinsiyet eşitsizliğini gösteren bir takım istatistiki bilgiler verildi. İstihdam ve Sosyal Politikalar Genel Direktör Yardımcısı Lenia Samuel ve Vassiliou Kabinesi Komisyoner Yardımcısı Themis Christophidou ile öğle yemeğinin yenmesinin ardından İngiliz Parlamenter Avrupa Parlamentosu’nda Kıbrıs’ın Avrupa Parlamentosundaki öneminden bahsetti. Gün, Avrupa Parlamentosunda yapılan bir dizi temas ile sona erdi.

18 Mart Cuma günü yine aynı saatte İçişleri Genel Direktörlüğü Başkanı Myria Vassiliadou’nun Avrupa’daki insan trafiği sunumu ile başladı. Avrupa Birliği’nin seks trafiğinin engellenmesi için bir takım tedbirler almaya başladığını, bununla ilgili 21 Mart Pazartesi günü ilk taslak yönergenin hazırlanacağını anlatan Vassiliadou insan trafiğinin ardında yatan esas konunun modern kölelik olduğunu da sözlerine ekledi.

(Söz konusu yönerge (IP/11/332) ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/11/332&type=HTML linki ziyaret edilebilir)

Bu bölümün hemen ardından değişen toplumsal cinsiyet davranışları isimli sunumu ile Grace Attard, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Sosyal Birim Başkan Yardımcısı ve Malta Ulusal Kadın Konseyi Başkanı, kapsamlı bir sunum yaptı.

Ziyaretler Kıbrıs’ın Avrupa’ya entegrasyonu konusu ile sona erdi. Genişleme Politikaları Direktörü Dimitris Kourkoulas’ın yaptığı konuşmada Kıbrıs’ın kuzeyinin AB’ye entegrasyonu ile Türkiye’nin AB’ye girme potansiyeli tartışmanın ana konularıydı.

Temaslar Cuma akşamı sona erdi. Heyet 16 Kıbrıslı Rum ve 8 Kıbrıslı Türk siyasi parti ve örgüt temsilcilerinden oluşuyordu. Kıbrıs’ın kuzeyindeki heyet CTP, DP, UBP ve TDP Kadın Örgütleri, YKP fem, KTAMS ve TURK-SEN temsilcilerinden oluşmaktaydı.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin