toplumsal muhalefetsendikal hareketKTOEÖS Genel Başkanı Gökçebel :"Yok oluşa dur demeliyiz"
yazarın tüm yazıları:

KTOEÖS Genel Başkanı Gökçebel :”Yok oluşa dur demeliyiz”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, “Akdeniz kıyılarındaki siyasi çalkantıları emperyalist çıkara dönüştürme çabalarını ve bölgede kurulacak nükleer santralleri, geleceği yok edebilecek birer tehdit olarak algıladıklarını” belirterek, kınadı. Gökçebel, dünyadaki gelişmelere işaret ederek, yok oluşa dur demek gerektiğini belirtti.

Gökçebel yazılı açıklamasında, “emperyalist çıkarcı-yayılmacı anlayış dünyayı yok etme tehlikesiyle insanoğlunu karşı karşıya bıraktığını” kaydederek, doğa tahribatı yaratan gelişmiş devletlerin dünyayı paylaşma yarışına girdiğini ifade etti.

Gökçebel, şunları kaydetti:

“Japonya’da yaşanan Tusunami ve ardından oluşan nükleer sızıntı ve radyasyon türleri yok ederken, Kıbrıs’ın yanı başında, Türkiye’nin deprem fay hattı üzerindeki Akkuyu civarında nükleer enerji santralı yapılacak olduğunun açıklanması kabul edilemez.

Aynı coğrafyayı paylaştığımız Akdeniz kıyı bölgesinde, meydana gelen siyasi çalkantıları emperyalist çıkara dönüştürme çabalarını, bölgemizde kurulacak nükleer santralleri, geleceğimizi yok edebilecek birer tehdit olarak algılamalı ve şiddetle kınamalıyız.”

Kıbrıs’a gerçek barışın gelmesi için çaba harcamak gerektiğini vurgulayan KTOEÖS Başkanı Gökçebel, “Dün adamız üzerinden kalkarak Irak halkına kan kusturan İngiliz uçakları, bu gün Libya halkına aynı şeyi yapıyorsa seyirci kalmamalıyız. Yanı başımızda nükleer bomba konuşlandırılmasına izin vermemeliyiz. Dünyanın neresinde ve kim olursak olalım, artık ayağa kalkmalı ve yok oluşa dur demeliyiz” dedi.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin