toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: "AKP, UBP eliyle faşist baskılarını artırmaya devam ediyor"
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: “AKP, UBP eliyle faşist baskılarını artırmaya devam ediyor”

Yeniçağ podcastını dinleyin

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil imzası ile yayınlanan açıklama şöyle:

Kıbrıslı Türkler’i yok etmeye kararlı AKP hükümeti, 28 Ocak mitingi sonrası işbirlikçi UBP hükümeti eli ile faşist baskılarını artırmaya devam etmektedir.

Bir yandan Türkiyeli – Kıbrıslı çatışması yaratarak toplum baskı altına alınmaya çalışılırken, diğer yandan ise polisiye yöntemler ve grev yasaklamalarla demokrasinin sınırları zorlanmaktadır. Toplumu çatışmaya sürükleyerek bundan fayda bekleyen AKP ve işbirlikçi UBP hükümetinin hesapları boşa çıkacaktır. Sendikal Platformun büyük bir olgunluk ve hoşgörü ile demokratik kurallar çerçevesinde organize ettiği eylemlerin baskı ile yasaklanması kabul edilemez.

Halka yalan söyleyerek makam sahibi ve hükümet olan Sn. Eroğlu ve işbirlikçi UBP hükümeti koltuk uğruna topluma ihanet içindedirler. AKP’nin dayattıklarını hayata geçirme yarışına girişen işbirlikçi UBP’nin halkı temsil etmediği gün gibi ortadadır. Milletvekili ayartarak yapılan transferlerle ayakta duran işbirlikçi UBP hükümetinin aldığı kararlar geçerli değildir. Tüm bu gerekçelerle işbirlikçi UBP hükümetinin aldığı kararların geçersiz olduğunu vurgularız.

Demokrasiyi hiçe sayarak eylem hakkımızı yasaklarla ortadan kaldıran işbirlikçi UBP ve ona emir veren AKP hükümetinin demokrasiyi çöpe attıkları bir gerçekliliktir. Demokrasiyi hiçe sayan ve halka rağmen hükümet olmaya çalışanların akibeti Tunus’ta, Mısır’da, Libya’da, Ürdün’de yaşananlarla malumdur. Bilinmelidir ki faşizan baskılarla zorla ve halka rağmen hükümet olunmaz. Bu nedenle işbirlikçi UBP hükümetine son kez çağrı yapıyoruz. AKP’nin dayattığı paketi elinizin tersi ile itip, halkın yanına gelirsiniz, ya da halkın öfkesinin sorumlusu olursunuz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin