.Yeniçağyeniçağ güncelErdoğan'dan Hasip Kaplan'a Lefkoşa'daki konuşmadan tazminat davası
yazarın tüm yazıları:

Erdoğan’dan Hasip Kaplan’a Lefkoşa’daki konuşmadan tazminat davası

Yeniçağ podcastını dinleyin

(DİHA) – BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın 11 Aralık’ta davetli olduğu Yeni Kıbrıs Partisi’nin düzenlediği etkinlikte seçim barajını eleştirerek kullandığı “Ey Erdoğan yürekliysen, mertsen gel barajı kaldır seçime gidelim” sözleri nedeniyle Başbakan Erdoğan 20 bin TL’lik tazminat davası açtı.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın 11 Aralık 2010 tarihinde Lefkoşa’da Yeni Kıbrıs Partisi’nin düzenlediği etkinlikte seçim barajı ile ilgili yaptığı konuşmaya karşılık, Başbakan Erdoğan tazminat davası açtı. Kaplan’ın konuşmasında kullandığı ” Eğer demokrasinin ‘D’ si, Namusun ‘N’ sini , ahlakın ‘A’sını biliyorlarsa yüzde 10 yasalarına kimse sığınmaz. Ey Erdoğan yürekliysen, mertsen gel barajı kaldır seçime gidelim” sözlerinde “Şahsiyet haklarına tecavüz” ve “Haysiyete tahkir” ithamlar bulunduğu gerekçesiyle Başbakan Tayyib Erdoğan tarafından 20 bin TL tazminat talebiyle Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yapılan başvuru ile dava edildi.
Darbe anayasasını eleştiriyoruz, bu tür davalar bizi bundan vazgeçiremez’
Erdoğan’ın vekili avukat Muammer Karaca, açtıkları davada Kaplan’ın konuşmasında kullandığı sözlerin kesinlikle düşünce açıklaması olamayacağını ileri sürerek, “Bu denli ağır hakaretlerin düşünce özgürlüğü olarak kabulü halinde ise kişilik değerlerinin hukuk ve anayasal güvenden yoksun kalacağı açıktır” dedi.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, yaptığı konuşmanın bir bölümünün alınarak davaya söz konusu edildiğini, bu bölümde ise sadece darbe anayasasını ve darbeci anlayışı eleştirdiğini ve demokrasi söylemlerini sürekli olarak kullanan Başbakan’a da seçim barajının düşürülmesi noktasında bir çağrıda bulunduklarını söyledi.

Kaplan; “Burada biz sistemi sorguluyoruz kişileri değil. Konuşan Türkiye’den korkulmamalıdır. Bu ve benzeri eleştirileri sürekli olarak ifade ettim. Biz parti olarak darbe anayasası ve darbeci zihniyetin değişmesi noktasında ısrarımızı sürdüreceğiz. Bu tür davalarla bunun önüne geçilemez ” dedi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin