arşivNecmettin ÇapaKim susturabilir bizim türkümüzü...? - Necmettin Çapa
yazarın tüm yazıları:

Kim susturabilir bizim türkümüzü…? – Necmettin Çapa

Yeniçağ podcastını dinleyin

Evet bizim türkümüz devam ediyor. Ezilen halkları çembere almış bu sırtlan sürüsüne karşı, bütün halkların türkülerini söyleyeceğiz. Yem etmeyeceğiz onuru bu leş yiyicilere.

Onurlu ve Barış içerisinde özgür halkların yaşam mücadelesini, bedeli ne olursa olsun vereceğiz.

Beni sürgün etmeleri hiçbirşeyi değiştirmez. Kıbrıs halkının onurlu yaşam ve Barış mücadelesinin her zaman yanında değil, tam içinde olacağım, bu sırtlan sürüsü bunu böyle bilsin.

Kırmızı Kitab’ı eleştirmem, tekleştirme zihniyetinin faşistlerin rüyası olduğunu söylemem onları öyle bir kızdırdı ki; ağızlarından salyalar akarak üzerime çullandılar.

Beni bir vebalı gibi, alel acele yük gemisine bindirmeleri, benden ne denli korktuklarının bir göstergesi idi aslında. Yanlış anlamayın; öyle iri yarı, heybetli bir cüssem yok, fiziksel olarak ufak tefek biriyim ama o sırtlan sürüsünü düşüncelerim ile paniye kaptırdım.

Ne yapacaklarının şaşkınlığı ve korkusu beni gemiye bindirdikleri zamana kadar gözlerinden okunuyordu. Bu öyle bir korkuydu ki; gemide bile tepeme polis dikmeyi ihmal etmediler.

Ama nafile dostum, korkunun ecele faydası yok.

Ben işte yine buradayım ve bu halkın türküsünü söylemeye devam ediyorum. Yine bu Sırtlan sürüsünün azrail’iyim ve uykularını kabuslar ile bölmeye devam ediyorum.  Onurlu Özgür Yaşam için her onurlu bireyin verdiği mücadele gibi ben de bu mücadeleyi vermeye devam edeceğim. Kıbrıs Türk halkını esir alıp, onursuzlaştırma politikalarını sürdüren Ankara’nın her zaman karşısında durmaya devam edeceğim. Beni Colemêrg’den “Hakkari”den süremeyeceklerine göre, ancak imha ederler, başka şansları kalmadı çünkü.

Bu barbarlığı geçmişte çok yaptılar. Düşüncelerinden korkup, bir sürü aydının kanını içtiler. Bu vampirlikleri günümüzde de devam ediyor.

Bunca aydını katleden zihniyet, aslında şu anda ölüm ile pençeleşiyor. Çırpındıkça, hırçınlaşıyor ama nafile, ölmeye mahkumdur.

Ne Kıbrıslı Türkler’in onurlu özgür yaşam mücadelesi karşısında, ne de Kürt Halkı’nın onurlu özgür yaşam mücadelesi karşısında durabilir Ankara.

Artık onlar da rüyadan uyandıklarının farkındalar.

Kıbrıs Türk Halkı’nı yoksulluğa sürüklemesi, Kürtler ile yeni bir savaşa hazırlanması, bütün bunların göstergesidir.

Ezilen Halklara onursuzca yaşam değil, onurlu bir ölüm yakışır.

Tüm ezilen halkların onurlu mücadelelerini saygı ile selamlıyorum.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin