yazarın tüm yazıları:

KTÖS eylem yaptı

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı ana, ilk ve özel eğitim okullarına yönelik müdürlük ve müdür vekilliği terfi sınavlarına partizanlık ve şaibe karıştığı iddiasıyla bugün (7 Ocak, Cuma) bakanlık önünde turuncu balonlarla protesto eylemi yaptı. Sendika yetkilileri ardından da kurul toplantısını bastı.

Bakanlık önünde “Doğru Söyleme Erdemini Nasıl Öğretelim?”, “Adam Kayırma ve Partizanlığa Hayır”, “Yalanlara ve Dedikodulara Karnımız Toktur” pankartlarıyla ve turuncu balonlarla bakanlığı protesto eden KTÖS yetkilileri, UBP hükümetini “partizanlık, adam kayırmacılık ve şeffaf olmamakla” suçladı.

SENDİKACILAR TOPLANTIYI BASTI, BAKAN KAPIDA KALDI

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu ile KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil bakanlık önünde yaptıkları açıklamaların ardından sendika yetkilileriyle birlikte bakanlıkta yapılan Kriter Değerlendirme Kurulu toplantısını bastı. “Son son son, partizanlığa son” sloganlarıyla toplantının yapıldığı odaya giren sendikacılarla, aynı anda toplantıya gelen Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu arasında herhangi bir olay veya atışma yaşanmazken; bakan izdiham nedeniyle bir süre toplantı odasına giremedi. Toplantı halinde bulunan kurul üyeleri eylem nedeniyle kapıyı açmayınca, Çavuşoğlu da bir süre kapıda beklemek zorunda kaldı.

KURŞUN KALEMLE DEĞERLENDİRME OLMAZ

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, toplantıya girdiklerinde terfi için başvuran öğretmenlerin oluşturduğu 215 dosyanın 3 kişi tarafından değerlendirildiğini gördüklerini, değerlendirmelerin de kurşun kalemle yapıldığını ifade ederek, bunun partizanlığın açık göstergesi olduğunu söyledi.

Elcil toplantının sendikadan gizli yapıldığını da belirtti ve başvuru yapan öğretmenlerin tümünün buna itiraz etmesini istedi.

Hükümeti partizanlık, adam kayırmacılık ve devlet imkanlarını dağıtmakla suçlayan Elcil, bakanlığa bağlı ana, ilk ve özel eğitim okullarında 23 müdürlük ve 8 müdür muavinliği mevkisinin boş olduğunu; bu mevkilerin doldurulması için iki yıldan beri talepleri olduğunu anlattı.

Hükümeti, “terfileri düzenleyen Öğretmenler Sınav Tüzüğü’nü partizanca değiştirmek, kendi yandaşlarına gizli kurslardan ve para ile alınan naylon belgelere göz yumarak avantaj sağlamaya çalışmakla” suçlayan Elcil, gelinen sürecin şaibeli bir ortam yarattığını da belirtti.

Elcil, objektif bir terfi sistemi yaratılmadan yapılacak değerlendirmeleri kabul etmeyeceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Tüzük gereği sendikamızın da gözlemci olarak bulunması gereken Kriter Değerlendirme Kurulu’nun yangından mal kaçırır gibi gizli gizli değerlendirmelere devam ettiği bilgisi ulaştı. Bakanlık tarafının şeffaf, hesap verebilir ve objektif olması gereken kriter değerlendirmesi uygulamasına gizli gizli devam etmesi, partizanlık ve adam kayırma yapıldığının da açık göstergesidir. Bu yapılan düzenlemeler adam kayırmaya ve partizanlığa yöneliktir.”

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu da, terfilerin şaibe altında olduğunu ifade ederek, bu değerlendirmelere güvenmediklerini söyledi ve mücadelenin süreceğini kaydetti.

SENDİKANIN ÖNERİLERİ…

KTÖS, bakanlıktan, atamalarda değerlendirmenin şu prensiplere göre yapılmasını  talep etmişti:

“Münhal açıklandıktan sonra yapılan tüm kurs, seminer ve konferansların kriter değerlendirmede uygulamaya konmaması; tüm öğretmenlere duyurulmadan bir kısım öğretmenin aranmasıyla gizli gizli gerçekleştirilen 66 saatlik kursun değerlendirmeye alınmaması (sözkonusu kursta aynı hafta içinde para karşılığı ayrı ayrı katılım belgesi verilmesi tam bir bilimsel sahtekarlıktır); terfilere başvuran tüm adayların teker teker belgelerinin kontrol edilmesi ve değerlendirilmesi; tüzük gereği dernek ve kulüp yöneticiliği gibi belgelerin kaymakamlık gibi yetkili devlet kurumları tarafından onaylanması; onaysız belgelerin geçersiz sayılması…”

KTÖS,  maaş karşılığı yıllar içinde gerçekleştirilen görevlerin tamamının belgelenmesi mümkün olmadığından, bu durumun başvuran adaylar arasında ciddi bir eşitsizlik yarattığına da işaret etti.

KTÖS’ün açıklaması

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil imzalı açıklamanın tam metni şöyle:

Partizanlığı, adam kayırmayı devlet malını ve imkanlarını dağıtarak, hükümette kalmayı alışkanlık haline getiren işbirlikçi UBP hükümeti, öğretmenlerin terfilerinde de ayni yönteme başvurmuştur.

Bilindiği üzere ana, ilk ve özel eğitim okullarımızda 23 müdürlük ve 8 müdür muavinliği mevkii boştur. Okul yöneticiliği makamlarında boş bulunan bu mevkilerin doldurulması için iki yıldan beri talebimiz bulunmaktadır. Mevkileri doldurmaya yönelik olarak seçim süreçlerini engel olarak önümüze süren UBP hükümeti en nihayet 8 Kasım tarihinde münhalleri ilan etmiştir. Müdür ve müdür muavini terfilerini düzenleyen “Öğretmenler Sınav Tüzüğü’nü” partizanca değiştirmek için çaba gösteren işbirlikçi UBP hükümeti bunu başaramayınca kendi yandaşlarına gizli kurslardan ve para ile alınan naylon belgelere göz yumarak avantaj sağlamaya çalışmaktadır. Eğitim Bakanlığı’na konu ile ilgili olarak 28 Aralık tarihinde verdiğimiz itiraz yazısı üzerine, kriter değerlendirilmesi, durdurulmuştur. Konu ile ilgili olarak Bakanlık tarafı 4 Ocak tarihli bir yazı ile itirazlarımızın reddedildiğini ve partizanlık için naylon belgelerin kabul edileceği yönünde bir cevap vermiştir. Bu tavır yarattıkları şaibeli ortama Sendikamızı da dahil etmek isteyen bir zihniyetin ürünüdür.

Bizlerin yalanlara ve dedikodulara karnı toktur. Objektif bir terfi sistemi yaratılmadan yapılacak değerlendirmeleri kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz.

Tüzük gereği Sendikamızın da gözlemci olarak bulunması gereken “Kriter Değerlendirme Kurulu”nun yangından mal kaçırır gibi gizli gizli değerlendirmelerine de devam ettiği bilgisi bize ulaşmıştır. Bakanlık tarafının şeffaf, hesap verebilir ve objektif olması gereken kriter değerlendirmesi uygulamasına gizli gizli devam etmesi, partizanlık ve adam kayırma yapıldığının da açık bir göstergesidir. Bu yapılan düzenlemeler adam kayırmaya ve partizanlığa yöneliktir. Parti rozetine göre terfi sistemi yaratmak isteyenler öğretmene hesap verecektir.

İşbirlikçi UBP hükümetinin adam kayırma ve partizanlık uğruna ortaya koyduğu bu şaibeli terfi işlemlerini şiddetle protesto eder, mücadeleye devam edeceğimizi vurgularız.

Kriter Değerlendirme Kurulu davet yazısına 28 Aralık’ta KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil imzası yapılan itiraz yazısı

Sn. Mehmet Kortmaz

Talim Terbiye Dairesi Müdürü;

İlkokullar için açılan müdür ve müdür muavinliği mevkilerine yönelik kriter değerlendirme kurulunun çalışma esaslarının belirlenmesinde yapılacak olan değerlendirmenin şaibeli olmaması tüzüğün yapılmasına katkı koyan bizler için önem taşımaktadır. Tüm bu gerekçelerle aşağıdaki ortaya koyduğumuz prensiplerin dikkate alınmasını bilgilerinize getiririz.

1-     Münhal açıklandıktan sonra yapılan tüm kurs, seminer ve konferansların kriter değerlendirmede uygulamaya konmaması.

2-     Tüm öğretmenlere duyurusu yapılmayıp bir kısım öğretmenin aranmasıyla gizli gizli gerçekleştirilen 66 saatlik kursun değerlendirmeye konmaması. Ayrıca bu kursta aynı hafta içinde para karşılığı ayrı ayrı katılım belgesi verilmesi, tam bir bilimsel sahtekarlıktır.

3-     Terfilere başvuran tüm adayların teker teker belgelerinin kontrol edilmesi ve değerlendirilmesi

4-     Tüzük gereği, dernek ve kulüp yöneticiliği gibi belgelerin yetkili devlet kurumları tarafından onaylanması (Kaymakamlık v.s.) Onaysız belgelerin geçersiz sayılması.

5-     Öğretmenin yasal görevi gereği yaptığı işlerin değerlendirilmesine tüzük aşamasında karşı çıkmamızın gerekçeleri ortada durmaktadır. Maaş karşılığı yıllar içinde gerçekleştirilen görevlerin tamamının belgelenmesi mümkün değildir. Bu başvuran adaylar arasında ciddi bir eşitsizlik yaratmaktadır.

Konu ile ilgili bizlere yazılı cevap verilmesini saygılarımla bilgilerinize getiririm.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin