habergüncel haberFutbolda şiddet semineri Lefkoşa’da yapıldı
yazarın tüm yazıları:

Futbolda şiddet semineri Lefkoşa’da yapıldı

Yeniçağ podcastını dinleyin

(KHA) – ‘Futbolda Şiddetin Durdurulması: Pratik Çözümler’ konulu bir seminer Salı günü Lefkoşa’da yapıldı.

Seminerde konuşan Adalet ve Kamu Düzeni Bakanlığı Müsteşarı Petros Kareklas, seminerin sadece Kıbrıs’taki futbol sahalarındaki değil, toplumdaki büyük sorun üzerinde yoğunlaşacağını söyledi.

Stadyum dışında gruplar arasında ve futbol sezonu olmayan zamanlarda şiddet eylemlerine değinen Kareklas, takımların taraftarlarının şiddet eylemlerine neden olan gerçek faktörlerle ilgili çok çeşitli görüşler olduğunun şüphe götürmediğini belirtti.

Petros Kareklas, “Konu daha fazla gençlik suçu ve kurallara uymama genel artış bağlamında, bizim kabul ettiğimiz gibi hem boyutu hem de çeşitli tarihi, sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel faktörlerden etkilenen futbolun doğasıyla ilgili şiddet dikkate alınarak düşünülmelidir.”

“Medyanın etkisi, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı, alkol tüketimi ve uyuşturucu kullanımı gibi parametreler de futbolda şiddetin kaynaklarının çok önemli unsurlarıdır” şeklinde konuşan Kareklas, şu ana kadar tüm ilgili çevrelerin çabalarına rağmen, futbolla ilgili şiddetin Kıbrıs için de çoğunlukla etkili olmaya devam ettiğini anlattı.

Adalet ve Kamu Düzeni Bakanlığı Müsteşarı Petros Kareklas şöyle devam etti:

“Hepimiz için holiganlığa karşı mücadelede verebileceklerimizi hepimizin artırmamız gereklidir. Açık bir politika belirleyerek denetleme ve izleme teknikleri, taraftarlar arasındaki farkları gözeterek, memurlar koyarak, alkol kullanımı sınırlamalarıyla bu sorunla mücadele yollarını bulmamız gerekiyor. Bize bu ciddi sorunların azaltılmasında yardımcı olacak başka yerlerde uygulanan iyi yöntemleri kullanmalıyız. Bu bağlamda futbol kulüplerinin işbirliği de kesinlikle gereklidir.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin