yaklaşımlarYılmaz ParlanESNAFIN sözde “MALİ GENEL KURULU”! - Yılmaz Parlan
yazarın tüm yazıları:

ESNAFIN sözde “MALİ GENEL KURULU”! – Yılmaz Parlan

Yeniçağ podcastını dinleyin

Okudunuz; Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın Mali Genel Kurulu yapıldı. Seçimsiz yapılan Genel Kurulda, tekelleşme ile “Turk Mall” benzeri büyük alışveriş merkezlerine karşı mücadele kararı aln-mış.

Fotoğraf destekli toplantı basına dağıtılmış, etrafa iş yapıyoruz mesajı verilmeye çalışılmıştı! Aslında ise bu fotoğraf tükenişin belgesi olup bir dolandırıcılık belgesidir de… Yazılı olmayan teammüllerle birlikte, bir genel kurulun nasıl yapılacağı yasalarla belirlenmiştir. Onbinlerce üyesi olduğu iddia edilen bir Örgütün mali genel kuruluna sadece 20 kişi katılmış, bunların yarısı da davet edilen misafirler ve orada bulunan sivil polis yani toplam 10 kişi katılmış ve bu kararları almışlardır. Vatandaş bilmeyebilir, Esnaf unutabilir ama yaa yetkililer? Onlar niye görevlerini yapmıyorlar? Yoksa al gülüm ver gülüm, oyun oynanıp herşey danışıklı bir dövüşten ibaret mi? On kişi ile Genel Kurul yapıldığı nerede görülmüş?  Bu işte bir bit yeniği yok mudur?

50 kişilik Oda Meclisini geçin Yönetim Kurulu bile Genel Kurula gelmemiş

Konunun daha iyi anlaşılması için bazı net rakamlar ve bilgiler verelim: Odanın 50 kişilik Oda Meclis üyesi 13 kişilik de Yönetim Kurulu üyesi vardır. Basit bir toplantıda bile toplantı yeter sayısı aranırken binlerce üyesi olan bir örgütün özellikle de Mali Genel Kurulunu bu kadar düşük bir sayı ile yapmasında bir yanlışlık aranmaz  mı? Yönetim Kurulu’nun 13, Oda Meclis üye sayısının 50 olduğu ve binlerce üyesi olan bir örgut 10 kişi ile toplanıp mali kurulu onaylar ve karar alırsa burada hile vardır, yalan vardır, dolandırıcılık da vardır… Bu kadar net söylüyorum! Oda Meclis üyelerini bırakın, Yönetim Kurulu bile Genel Kurula gelmemiştir. Bu durumda “Oda Yönetimi” düşmüş durumdadır. Aslında tüm yapılan nedir bilir misiniz? Oda Başkanını hem de usulsüz bir şekilde aklamak, kimse uyanmasın diye de her zaman olduğu gibi saklamak istedikleri konunun önüne baska bir iki göstermelik kararı koymak bunların uzmanlık alanı oldu artık. Tekelleşmeye ve Turk Mall benzeri büyük alışveriş merkezlerine karşı mücadele kararı alın-mış-mış!

ÖRP-CTP-BG döneminde büyük marketler küçük esnafın ırzına geçip düzerken Tulga ve ekibi mensubu olduğu siyasi partiye zarar vermemek için kampanyayı sonlandırmıştı.

Böyle diyoruz çünku ÖRP-CTP-BG döneminde büyük marketler küçük esnafın ırzına geçip düzerken Tulga ve ekibi mensubu olduğu siyasi partiye zarar vermemek için marketlerin çalışma saatlerini düzenleyecek kampanyayayı dönemin Çalışma Bakanı Sonay Adem’in talimatı ile sessiz sedasız sonlandırmıştı. Bugün aldığı kararlara kim nasıl inansın? Siz kendi hükümet döneminizde bunu başarmak için hiçbir şey yapmazken, sermayenin yegane temsilcisi UBP’ye bunu nasıl ve hangi güçle yaptıracaksınız? Üstelik dahası var; genel kurulda Sanayi Sitesinin hesabını katılan üyelere vermeyi reddeden onun ayrı bir konu olduğunu ve muhasebeye dahil olmadığını söyleyenler ama ayni gün çıkan gazetelerde “ Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Sanayi Sitesi 2’nci Etabı’nın asfaltının Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından dün döküldüğü” yazıldığında çıt çıkarmayan gene bunlardı. Yani siz Mali Genel Kurul yapacaksınız çarşaf çarşaf açıklamalarla KTEZO Sanayi Sitesi 2’nci etabının açılısını yapacaksınız ama bununla ilgili bütün hesapları Mali Kuruldan ayrı tutup üyelere bilgi vermeyeceksiniz. E bardon yani!

Buradan Başsavcılığa ve Ombusmana çağrıda bulunuyorum: Gereğini yapın, yoksa kamuoyu önünde siz de suçlu olacaksınız! Bu yapılanlar çağdaş bir ülkede olsa Oda Başkanı tutuklanır, görevini yapmayan savcılar olursa da görevden el çektirilir.

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

ÇEKOVA Başkanı Kenan Atakol, KKTC’nin dimdik ayakta olup tüm kurumları ile çalışıp insan haklarında tüm dünya kamuoyunun saygısını kazanan bir ülke olduğunu söyledikten sonra, KKTC’yi baştan başa Dikmen çöplüğüne benzeterek gülüşmelere sebeb oldu. Akabinde Türkiye’den Afrika’nın Gambiya ülkesine götürülmek üzere yola çıkan, ancak ambarlarda yanan unu başımıza kaldı.

Dahası, Bakanlar Kurulu’nun “kesinlikle ülkeye girmeyecek” açıklamasına  rağmen kamyonlar dolusu un Dikmen çöplüğüne boşaltıldı.

Resimde de görüldüğü gibi kamyonlar “AB Projesidir” yazılı levhanın önünden geçerek yanık unları Projenin içine edercesine bir güzel boşalttılar. Duydunuz mu ey AB yetkilileri?

“Çevre felaketi” olarak nitelenen ve “Lefkoşayı fareler basacak” uyarısı yapılan 5 bin ton yanmış unun boşaltma işlemi onlarca kamyonla 3 gün sürdü, böylece ülkemiz ka-ka’dan sonra un-un  bunun cumhuriyetine de dönüştü. TC’ye zeval gelmesin yeter, di mi ama?

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin