.Yeniçağyeniçağ güncelSiyasi parti temsilcileri Ledra Palace'da bir araya geldi
yazarın tüm yazıları:

Siyasi parti temsilcileri Ledra Palace’da bir araya geldi

Yeniçağ podcastını dinleyin

Slovakya’nın Kıbrıs Büyükelçiliği himayelerinde gerçekleştirilen toplantıların 20 Ekim gününkü toplantısına Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) ev sahipliği yaptı.

Kıbrıs Büyükelçi Anna Turenicova toplantı başında basına yaptığı kısa açıklamada, parti temsilcilerine 4 Kasım’da Türk ve Rum kesimlerinde maden ocaklarından etkilenen Lefke ve Skoliotissa bölgelerine Yüksek Seviye Temas Grubu üyelerinin eşliğinde yapılacak inceleme gezisini hatırlattı.

Toplantıda evsahibi DİSİ partisinin isteği üzerine “Mevcut durumun analizi ve gelecekten beklentiler” konusu ele alındı.

Turenicova, toplantı sonunda, DİSİ’nin isteği üzerine “Şimdiki Durum ve Gelecekten Beklentiler” konusunun tartışıldığını, partilerin “iki toplumlu, iki kesimli siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüm konusunda iki liderin 23 Mayıs ve 1 Temmuz’da almış oldukları kararların Tüm Kıbrıslıların kimliklerini güvence altına aldığı ve Ada’da yaşayanlara daha fazla refah ve istikrarlı bir gelecek sağlayacağı” konusunda fikir birliğine vardıklarını açıkladı.

Slovak Büyükelçi, partilerin iki lider arasında süren görüşmelerin başarısızlığa uğramasının sadece Kıbrıs’ta değil Türkiye, Yunanistan, AB ve diğer uluslararası aktörlerin gözünde negatif bir imaj bırakacağı yönündeki inançlarını da dile getirdi.

Turenicova, partilerin en yakın zamanda federal bir çözüm bulunması için birlikte çalışmaya hazır olduklarını bildirdiklerini söyledi.

Ortak açıklamada, Yeşilırmak Kapısı’nın açılmasının iki taraf arasında olumlu ilişkiler ve faydalar sağlayacağı da kaydedildi.

Siyasi partilerin gelecek toplantısının YKP’nin evsahipliğinde 24 Kasım 2010 tarihinde Ledra Palas’ta yapılacağı açıklandı.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI

Son toplantıya CTP’den Genel Sekreter Kutlay Erk ve Erkut Şahali, TDP’den Sami Dayıoğlu, ÖRP’den Genel Başkan Turgay Avcı, YKP’den Murat Kanatlı, Alpay Durduran ve Oğuz Özen, KSP’den Kâzım Öngen ve BKP’den Genel Sekreter İzzet İzcan; AKEL’den Yannakis Kolokasides, Kostas Hristıdulides, Yeşiller’den Aleksia Sakadaki, DİSİ’den Genel Başkan Nikos Anastasiades ve Keti Klerides, EPALKSİ’den Kipros Hrisostomides, EDEK’ten Andreas Panayides ve EDİ’den Praksula Antoniadou Kriaku ile Spiros Hafjigregoriyu katıldı.

orjinal açıklama şöyle

The Leaders and the Representatives of Greek Cypriot and Turkish Cypriot Political Parties met today for their regular meeting in LEDRA PALACE.

They expressed opinions on the issue “An analysis of the current  situation and future prospect” as proposed by the hosting party  the Greek Cypriot Democratic Rally (DISY Party).

They agreed that a negotiated settlement within the context of a bi-zonal, bi-communal federation with political equality as agreed between the two leaders on 23 May and 1 July, 2008 would safeguard the identities of all Cypriots and bring greater prosperity and a stable future within Europe to all the inhabitants of the island.

They also agreed that failure of the current negotiations will have negative repercussions, primarily on Cypriots, but also on Greece and Turkey and on the EU and other international actors.

They therefore reiterated their readiness to work together in order to achieve a federal solution as soon as possible.

The meeting also greeted the opening of the Limnitis-Pyrga check-point as a positive step leading to increased contacts and positive benefits for the area.

The next regular meeting of the leaders and the representatives of

the political parties will be held on the 24th of November, 2010 at 10:30 a.m. at the Ledra Palace.

Nicosia, 20 October, 2010

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin