toplumsal muhalefetsendikal hareketGÜÇ-SEN: UBP Hükümeti Kış mesai kavramını “Tek Mesai” olarak uygulamaya koymak istemekte
yazarın tüm yazıları:

GÜÇ-SEN: UBP Hükümeti Kış mesai kavramını “Tek Mesai” olarak uygulamaya koymak istemekte

Yeniçağ podcastını dinleyin

Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN), bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Türkay Tokel ile toplantı yaparak görüşlerini içeren bir mektup sunduklarını açıkladı.

Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Güç-Sen Başkanı Memduh Çeto yaptığı yazılı açıklamada, saat 11.30’da yapılan toplantıda, özelde gümrük çalışanlarının genelde kamu çalışanlarının varolan sorunlarını aktardıklarını ve çözüm için Ağustos ayı içerisinde UBP Hükümeti’nin çağrısı ile gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısının devamının sağlanması için Çalışma Bakanı olarak görev yüklenmesini istediklerini kaydetti.Gümrük Dairesinde örgütlü ve Maliye Bakanlığı Teknik Komitesinde yetkili olan Gümrük Çalışanları Sendikası GÜÇ-SEN olarak,  özelde dairemizde genelde ise kamudaki çalışma yaşamı ile ilgili çözümlenmesi gereken sorunları Çalışma Bakanı olarak bilginize getirmek ve çözüm şekillerini birlikte diyalog içerisinde üreterek çalışma barışının sağlanmasını arzuladığımızı bilmenizi isteriz.

Sendikamız GÜÇ-SEN; Ağustos 2010 ‘da UBP hükümetinin çağrısı ile ekonomik Örgütlerle bir masada buluşmuş ve ekonomik tedbirler için önerilerini sendikal platforum temsilcisi olarak  sunmuştur. Ancak UBP Hükümeti iki aya yakın bir süre geçmesine rağman masanın devamını getirmemiştir. Sorunların çözüm şekli ancak tarafların masada bir araya gelmesi ile mümkün olacağını birkere daha hatırlatırız.

Sendikamız GÜÇ-SEN; özelde gümrük çalışanları genelde ise tüm emekçiler  arasında birlik, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak, sosyal adalet ve hukukun üstünlüğüne dayalı çağdaş, özgür, katılımcı yönetim ilkeleri doğrultusunda verimli çalışma koşullarını yaratma için Çalışma ve Güvenlik Bakanı olarak sendikasız hiçbir emekçi kalmaması için gerekli çalışmaları yapmanızı ve K.K.T.C.’de var olan kamu ve özel sektörde ‘’ Sendikasız hiçbir emekçi çalıştırılamaz’’ kuralının yasal zorunluluk olmasını sağlamak için gerekli  yasal düzenlemeyi yapmanızı talep ederiz.

Sendikamız GÜÇ-SEN; son günlerde gündemde olan çalışma saatleri konusunda ülkemizde herzaman uygulanan Kış ve Yaz mesai kavramlarından Yaz mesaisinin tüm yılda uygulanmasını ‘’Tek mesai ‘’ olarak savunmaktayız.

Ancak UBP Hükümeti Kış mesai kavramını ‘’ Tek Mesai’’ olarak uygulamaya koymak istemektedir. Fakat gerekli tepkileri önlemek için haftalık 39 saat çalışılacak diyerek farklı bir uygulama yaratmış gibi göstererek emellerine ulaşmayı hedeflemektedir.

Sendikamız GÜÇ-SEN; Kamu Görevlileri Yasasının 105’inci maddesi olan Çalışma Saatlerinin kış aylarında haftalık 40 saat, yaz aylarında ise haftalık 35 saat çalışma saati hakkını kazanılmış bir hak olarak görmektedir. Emekçilerin kazanılan bir hakkın daha ileriye götürülmesi sendikamızın bir hedefidir. Bunun geriye getirilmesi emeğin sömürülmesinin yeni varyasyonu olarak görmekteyiz.

GÜÇ-SEN; Kamu Görevlileri Yasasının 105’inci maddesi olan Çalışma Saatlerinin düzenlenmesi , sendikamızın bilgisine getirildiği gibi meclisten geçirilmesi halinde yasanın düzenlenme gerekçesini üyelerimiz ve emekçiler üzerinde herhangi bir verim sağlamayacağı, aksine verimsizliğin ve motivasyonun bozulacağını vurgulamak isteriz.

Bu nedenle yaşanacak yeni sıkıntılardan üyelerimiz ve emekçiler  sorumlu olmayacaklardır. Sorumlu olanlar, çalışma barışını bozan ve emekçilerin emeğini ne kadar daha az ücret ile ne kadar uzun süre sömürebilirim zihniyeti ile  hareket ederen Meclis alt komitesi, bu düzenlemeyi sunan Çalışma Bakanlığı ile UBP Hükümeti ve bu düzenlemeyi onaylayan meclisteki vekillerdir.  Sendikamız bu konudaki gerekli uyarıyı üyeleri adına yaptığını bilginize getirir. Gerekli değerlendirmeyi yapmanızı ve sendikalar platforumu ile bir araya gelmenizi ve gerekli düzenlemeleri birlikte yapmayı saygı ile rica ederim.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin