toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: "yaşanan sıkıntılar nüfusun bilinmemesinden"
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: “yaşanan sıkıntılar nüfusun bilinmemesinden”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, ilkokulların sorunlarla açıldığını kaydetti.

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, “İlkokulların açıldığı bu günlerde okullarımızda yaşanan sıkıntılar nüfusun bilinmemesinden kaynaklanan sorunlara en güzel örnektir” dedi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Adamızın kuzeyine nüfus aktarımı politikaları bir yandan devam ederken diğer yandan ise eğitim, sağlıkla ve sosyal yaşamla ilgili sounlar giderek artmaktadır.

İlkokulların açıldığı bu günlerde okullarımızda yaşanansıkıntıların nüfusun bilinmemesinden kaynaklanan sorunlara en güzel örnektir. Nüfus bilinmediğinden planlama yapılmamasına bir de UBP zihniyetinin adam kayırma ve partizanlığı da eklenince tam bir karmaşa yaşanmaktadır. Öğretmen nakillerini bilinçli olarak geciktiren Eğitim Bakanlığı yetkilileri boş bıraktırdığı okullara görevlendirme adı altında partizanca atama yapmaktadır. Bir yandan  “görevlendirme yapılmayacaktır” diyen Eğitim Bakanı Sn. Nazım Çavuşoğlu anlaşılan odur ki bakanlığının ilgili dairelerinde dönen dolaplardan ya habersizdir ya da hamaset yapmaktadır. Sn. Bakan bilmelidir ki kendi seçim bölgesinde kadrolu öğretmen sayısı hızla azalmaktadır.

Öğretmen kadroları sınırlı olmasına rağmen yandaşlarını müdür adı altında okullara görevlendiren UBP zihniyeti okullarda 24 müdür ve 8 müdür muavini kadrosu için münhal açma niyeti olmadığını da ortaya koymaktadır. Sn. Nazım Çavuşoğlu terfilerle ilgili münhal açacağını ve en kısa zamanda müdür ve müdür muavinliği kadrolarını dolduracağını açıklarken bu görevlendirmelerle partizanlık ve adam kayırmaya hizmet etmektedir.

Okulların açılmasının üzerinden hafta geçmesine rağmen birçok okulda temizlik ve bakım işlerini yürütecek hademe ve sekreter yoktur. Sn. Bakan bayram sonrası hademelerin tamamlanacağı sözü vermesine rağmen sorun yerinde durmaktadır. Hademe atamalarında partizanlık yapıldığı da açıktır. İhtiyaç olmayan yerlere fazladan hademe görevlendirilmesi yapılırken ihtiyaç olan yerlere verilmemesi tam bir partizanlıktır.

Eğitim ciddi bir iştir. Çocuklarımız ve eğitim üzerinden politika yapanlara yeter diyoruz. Bu uygulamaların devam etmesi durumunda tepki koymaya devam edeceğimizi vurgular oy kaygısı uğruna çocuklarımızın ve eğitimin siyasi malzeme yapılmasına şiddetle karşı olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin