toplumsal muhalefetsendikal hareketSendikal Platform Mağusa’da eylem yaptı
yazarın tüm yazıları:

Sendikal Platform Mağusa’da eylem yaptı

Yeniçağ podcastını dinleyin

Sendikal Platform, hükümetin son açıkladığı ekonomik tedbir kararlarına karşı başlattığı eylemler çerçevesinde 14 Temmuz, Çarşamba günü Mağusa’da eylem yaptı.

Platform, eylemleri diğer ilçelere de yayacaklarını belirterek, tüm örgütleri birlikteliği bozmadan destek vermeye çağırdı.

35 sendikadan oluşan ve emekli örgütlerinin de destek verdiği Platform, Mağusa’daki eylemine Anıt Çemberi’nde toplanıp yoldan geçenleri selamlamayla başladı. Buradan Mağusa Belediyesi ile İhtiyat Sandığı Dairesi’nin bulunduğu alana yürüyen sendikalar, burada da miting gerçekleştirdi.

“Birlik, mücadele, dayanışma” sloganları atılan mitingde, Sendikal Platform adına Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ile Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis konuşma yaptı.

ÖZKARDAŞ

Özel sektörde vergi kaçağının büyük boyutlarda olduğunu, devletin bankalardan geriye dönüşü olmayan kredilerle ve ihalesiz verilen işlerle zora girdiğini, bundan sermaye kesiminin yararlandığını savunan Özkardaş, yüzde 60’lara ulaşan kayıt dışı ekonominin ve kontrol edilemeyen nüfus akışına hizmet verebilmek için yapılan istihdamlar ile diğer giderlerin faturasının Kıbrıs Türk halkına yüklenmekte olduğunu kaydetti.

SEYİS

Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis de mitingde yaptığı konuşmada, “Halkın desteği arkamızda, bu aldığımız tedbirler az bile” diyen İrsen Küçük için, “Soyadı Küçük ama artık zararı büyük olmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Seyis, “Biz anladık, yaptıkları yapacaklarının teminatıdır… Allahaşkına, ne olur artık bizim için başka bir şey yapmasınlar” diyerek hükümeti, “çalışanların mevcut haklarını budamak, toplumu kamplara bölme uğraşı içinde olmak, çalışan kesimleri birbirine kırdırmak, özel sektör çalışanlarını kamu çalışanlarına karşı kışkırtıp yurttaşlar arasındaki kökene ve dini inanç derecesine bağlı noktalarla böl ve yönet taktiği uygulamakla” suçladı.

Seyis, “Ben bu ülkede yaşamak isterim. Ülkemde çocuklarıma güzel bir gelecek bırakmak isterim” diyen herkesi mücadeleye destek vermeye de çağırdı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin