YKP Belediye Meclisi İzleme KomisyonuYKP Mağusa Belediye Meclisi İzleme KomisyonuMağusa Belediye Meclis Üyesi Ulus Irkad belediye hakkında açıklamada bulundu

Mağusa Belediye Meclis Üyesi Ulus Irkad belediye hakkında açıklamada bulundu

Yeniçağ podcastını dinleyin

Mağusa Belediyesi YKP-TDP Meclis Üyesi Ulus Irkad, son dönemdeki gelişmelerle ilgili olarak bilgilendirme açıklamasında bulundu. Açıklamanın tamam:

Sevgili Mağusa halkı;

Meclis üyesi olarak seçilmemden beri Mağusa Belediye Meclisine, geçmiş ve yeni ihale dosyalarının bana verilmesi, halka şeffaf açıklama yapılması konusunda TDP-YKP üyesi olarak benim ve partili arkadaşlar tarafından verdiğimiz başvuru dilekçelerine, ya olumsuz ya da pek yeterli yanıtlar almadık. Belediye ihalelerinin tarafımıza bir dosya olarak verilip inceleme yapmamızı istediğimiz birinci başvurumuzda verilen yanıt amacımızı belirtmediğimiz konusundaydı. Son olarak Belediye yasa ve tüzüklerinde halkı bilgilendirmek veya bir belediye meclis üyesine yeterli yanıt verilmeli şeklindeki yasaları öne sürerek tekrar başvuru yaptık, yanıtını beklemekteyiz.

Maalesef gördüğümüz şekliyle yanıtlar zaman almakta veya olumsuz yanıtlar verilmektedir. Elzem veya acil sorunlar olmasına rağmen Belediye Başkanı ve ona bağlı birimlerden zamanında yanıt alınmamakta, bu arada sorunlar da maalesef Belediye Meclisi’nde tartışılmamakta, topluma şeffaf ve demokrasiye bağlı, bir kurum olma yönünde bir imaj verilmemektedir. Seçilmemden sonra aradan dört ay geçmesine rağmen halen hiçbir sorun tam layıkıyla tartışılmamış, kamuoyuna şeffaf bir açıklama yapılmamış, en önemlisi sorunlar tartışılıp bir karara varılacağına, sorunlar deşilip daha demokratik bir yapılanma ortaya çıkacağına, Sayın Belediye Başkanı, DP, UBP ve YDP’den aldığı çoğunluk oylarıyla sorunları kapatmaya çalışmakta, geçiştirmekte ve kamuoyuna yeterli yanıt verememektedir. Mağusa şu anda en çevresi kirli, en fazla imajı bozulan, enkaz yığınları, moloz yığınları arasında bir şehir olma görüntüsü vermektedir. Bu arada yanıtlanmasını istediğimiz su deposu, su sarfiyatı ve bütçedeki borçlanma konusunda da yeterli açıklamalar olmamıştır.

Mağusa Belediyesi seçim sonrasında 6 triyonluk borca son zamanlarda 15 trilyonluk bir borç ekleme yoluna gitmektedir.Son zamanlarda Mağusa Göl Bölgesi’nin de etrafında yanlış yapılanmalar görülmektedir. Çevrecilerin özel eylemleriyle bazı sorunlar aşıldı gibi görünmesine rağmen, Mağusa’nın çevresel ve tarihsel dokusunu bozacak tehlikeli yapılanmalar her an ortaya çıkabilir. Hayvanları koruma,çevreyi koruma ve en önemlisi gene bir yağmur yağdığı zaman bu yağmurların sel baskınlarına dönmemesi için çalışmalar olmamaktadır.Mağusa sokakları arasındaki çöp ve çöp yığınları zamanında toplanmamakta bu konuda Mağusa halkının şikayetleri gittikçe artmaktadır.Mağusa’da yağan yağmur sularının akacağı dere ve tüneller maalesef temizlenmediği için son zamanlarda sel baskınları da olmaya başlamıştır. BM ve Sakarya Yolu hala daha asfalt dökülmemiştir ve bu yolda da yağmur birikintileri büyük bir tehlike arzetmektedir. indirek sorumlu olmasına rağmen,ama gene de Belediye çevresinde olan İsmet İnönü Bulvarı üzerindeki elektrik hatları dört senedir yanmamakta, bu yolda kazalar olmakta, bu konuda Belediye insiyatif almayıp işi Elektrik ve Karayolları Dairesinin sorumluluğu vardır diyerek söz söylemekten kaçınmaktadır. Bu yol üzeri maalesef trafik ve insan canı açısından bu sebeplerden tehlike saçmaktadır. Mağusa Belediye Başkanı mevcut sorunlardan ötürü halka açıklama yapmalı, Belediye Meclisini bir an önce demokratik bir yapıya kavuşturmalı ve yukarıda yazdığım mevcut sorunları bir an önce demokratik ve şeffaf yapılanma yoluyla çözmelidir.Çok yakında tarafımızdan kamuoyuna ve basına bu konularda geniş ve detaylı açıklamalar olacaktır.

Saygılarımla

Ulus Irkad

YKP-TDP Mağusa Belediye Meclis Temsilcisi

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin