YKPYKP'nin açıklamalarıYeni Kıbrıs Partisi, TAK’ta son yaşananları değerlendirdi
yazarın tüm yazıları:

Yeni Kıbrıs Partisi, TAK’ta son yaşananları değerlendirdi

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykpYKP, TAK’ta son yaşananları değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Halkı küçük yuvalara bölmek ve yönetmek faşizmin yararlandığı Franko’nun Korporatizm diye adlandırılan yöntemi olduğu bilinir. Osmanlı zamanında da halk kesim kesim güvercin yuvası tabir edilen usulle denetim altına alınırdı. Onun için anayasal örgütlenme hakkı da bu amaçlarla istismar edilir. Kıbrıs Cumhuriyet kurulduktan ve Türk derneklerinin sorumluluğu cemaat meclisine verildiğinden cemiyetler (dernekler) için harç almak amacıyla bir cemaat meclisi yasası yapılmıştı. Amaç harç toplamak idi. Bu yüzden güvercin yuvası yalnızca kayıt düşünülerek yasa yapılmıştı. Demokratikliği kuşkusuzdu.

Ancak ne yazık ki içişleri bakanlığı kayıt yapmayı reddederek bazı koşullar dayatmaya çalışmaya başlamıştı. Baskıcı rejim korkusu nedeniyle çalışmalara engel olamadıkları için sıkıntılara katlananlar ve ‘üstünü gidip de zorlamayalım zaten askerden değiştirilmesi isteği var, susalım’ diyenler olmuştu. Çünkü yasaya aykırı bir tutum söz konusu idi. Siyasi muhalefet, yasanın değiştirilmesini engellemeyi becermişti.

Üzülerek izledik ki, gençlerin yasayı ille de değiştirme istekleri başlayınca, ‘kimseye güvenmeyin, demokrasi kültürü kıt olan Kıbrıslıya yetki tanırsanız sınıflandırmalar ve kısıtlamalar ile pişman edecekler’ diye uyardık ama ilk çalışmalar ortaya çıktı. Avrupa standardı diye etiket koyanlar da oldu. Demokratlığı dilinden düşürmeyenler de devreye girdi ve nihayet amaçlarına ulaştılar! YKP’nin verdiği görüş ve uyarıları dikkate almadılar. Taslaklar değişti ama değişiklikler YKP’ye gönderilmedi ve hızlı bir meclis çalışmasıyla yasa değiştirildi.

Şimdi askerin hazırlatıp desteklediği ve yaptıramadığı yasa yerine yapılan yeni yasaya dayanan Serdar Denktaş Reddediyoruz mitingi haberini platformu yok sayarak sansürlemediğini ve ‘kaynağı belirsiz bildiri yayımlanmaz, sansür yoktur, yasak yoktur’ diyebiliyor.

Bu yeni yasayı ustalık göstererek, sınıflar yaratarak geliştiren ve devletin eline cetveller çıkarma yetkisi verenler, dernekler yasasının olmadığı bir ülke olan Kıbrıs’ta nasıl olur da dernekler kurulabilmiş ve sıkıntı ortaya çıkmamıştır diye sorgulamasını dileriz. Uygulama kızıştıkça tümümüzü daha çok öfkelendirecek uygulamalar da ortaya çıkacaktır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin