YKPYKP'nin açıklamalarıİngiltere şaşırdı ya biz?
yazarın tüm yazıları:

İngiltere şaşırdı ya biz?

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykpYKP, İngiltere’deki referandum sonuçlarını değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

AB’nin parçası olan Kuzey Kıbrıs AB’nin en önemli üyelerinden İngiltere’nin birlikten çıkma kararı alması karşısında ne yapacaktır? Biz nasıl AB üyesi olma kararını vermişsek onun gibi kararlar vereceğiz. Ta Kıbrıs sorunun çözümü sağlansın Kıbrıs’ın AB üyeliği onaylanmış olduğu için üyelik kararı çıktıydı. Çözüm antlaşması referandumda reddedilince üyelikten atılamayacağı için Kıbrıs o günkü haliyle üye kaldı ve o durum bir takım kararlar yürürlüğe girdi. Biz de oldubittiyle AB ülkesi ve yurttaşları olduk,

Bize soran olmadı. Muhtemelen Türkiye ile işi pişirdiler. O da sesini çıkarmadı. AB’nin bu konuyla ilgili kararlarını kabul etmek için bir mekanizma kurdu mu kurmadı mı bize haber vermedi.

YKP olarak biz bir mekanizma kurmak zorundayız dedik ve özellikle yasal konuların meclise gönderilmesi mekanizması ve hükümet kararları ile yürürlüğe konulacak konuları belirleme gerekliliği açıklığa kavuşturulmalıdır dedik.

Şimdi İngiltere AB’den çıkma referandumu yapıldı AB içinde başka referandum istekleri başladı, İngiltere’de de referandumun yenilenmesi çalışması başladı. Hatta referandumun bağlayıcı olmadığına göre AB ile müzakere yapılması ve yolun açılması isteği de ortaya çıktı. Türkiye güçlü bir AB isteğini belirtti ama ayni zamanda bazıları da bir referandum da bizden diyenler oldu.

Durum karmaşık ve çok yönlü belirsizlik ortaya çıktı.

Ne yazık ki bizim durumumuz daha da belirsiz çünkü nasıl AB üyesi olduk ve Türkiye çıkmayı isterse biz ne olacağız bilemiyoruz.

İngiltere üstelik Kıbrıs’ın garantör ülkesidir. Referandum damdan düşmedi ama bizimkiler hiç ilgilenmedi. Ormanlarımızı korumakla görevlilerin yangınların izlenmesi için konulan kameraların çalışmadığıyla ilgilenmedikleri gibi AB yangınıyla da ilgilenmediler.

AB kararlarının Kuzey’de uygulanmasıyla ilgili bir karar almak da akıllarından geçmediği için değişebilecek kararlara da ne ve nasıl tepki vereceğimiz belirsizdir.

Gene Türkiye ne derse onu yapacağız başka bir şey değil. Sonra da Kıbrıs’ın kaderi hakkında söz bize aittir diye atıp tutacağız.

Halkımız artık bu duruma isyan etmelidir. Londra’dan atlayıp gelen ve Kıbrıs Cumhuriyeti belgelerini yenilemeye çalışan insanlarımıza olsun bakarak güncel konulardan başkasını düşünemeyen siyasilerden kurtulmayı başarmalıyız.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin