KTOEÖS, YKP’yi ziyaret etti

803

Tahir Gökçebel başkanlığındaki Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) heyeti Yeni Kıbrıs Partisi (YKP)’yi 28 Mart, Pazartesi günü ziyaret etti.

Ziyaret sırasında YKP Yürütme Kurulu üyesi Celal Devrim Önen ve Murat Kanatlı, Parti Meclisi üyesi Hamit Aygün ve Mehmet Karadal hazır bulundu…

Ziyarette konuşan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, hükümetin reform adı altında “hak budamaya” giriştiğini ve muhalefet edenlerin bunu sorgulaması gerektiğini kaydetti.

Özellikle eğitimde birçok sorun yaşandığını ve anti-demokratik uygulamalarla hak budamaların devam ettiğini belirten Gökçebel, eğitim, sağlık gibi en temel konulara çözüm getiremeyenlerin “3-5 ayrıcalıklının hizmetkârı haline geldiğini” ifade etti.

Öğretmenin statüsünün düşürüldüğünü, eğitime siyasi müdahalenin yaşandığını, İlahiyat Koleji adı altında “geleceğin canlı bombalarının” yetiştiğini savunan Gökçebel, tüm siyasi partilere yapılacak ziyaretlerin ve verilecek CD ve yazıların ardından, eylemsel tepkilere geçeceklerini de bildirdi.

KANATLI

YKP Yürütme Kurulu Üyesi Murat Kanatlı da konuşmasında, KTOEÖS’le çeşitli kez bir araya gelerek yapılabilecek somut hareketleri konuştuklarını ve bunu yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Ülkedeki en kanlı savaşa “Barış Harekâtı”, suyun özelleştirilmesine “Barış Suyu”, dayatma paketlere de “reform” denilen tuhaf bir dönemden geçildiği görüşünü belirten Kanatlı, son kalan kamu kuruluşlarının da özelleştirilmeye ve sürecin tamamlanmaya çalışıldığını ifade etti.

Su, liman ve havalimanlarının özelleştirilmesi, turizmin TC egemenliğine bırakılması ve bunun gibi uygulamalarla, tüm stratejik noktaların TC’ye bırakılarak, adada “askersiz işgal” yaratıldığını anlatan Kanatlı, Adadan asker çekmenin bundan sonra bir etki yaratmayacağını ifade etti.

Kanatlı, ülkede, sermaye kesimlerinin en büyüklerinin “zarar” beyan ettiklerini, geçim indeksinin belirlenmeyip, Asgari Ücret’in el yordamıyla belirlenmeye çalışıldığını, “Göç Yasası”nın halen yürürlükte olduğunu kaydederek, eğitimde özeleştirmeye ve tüm bu uygulamalara karşı durmaya ve ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

AYGÜN

Kanatlı’nın ardından söz alan YKP Parti Meclisi Üyesi Hamit Aygün de eğitimde özelleştirmeye karşı eleştirilerini dile getirerek, DAİ ve DAK’ın Nişantaşı Üniversitesi’ne devredilmesi sürecinde yaşanan olaylara değindi.