anti-militarist habervicdani redVicdani retçi Haluk Selam Tufanlı ve Hilmi Hami’nin davaları da Anayasa Mahkemesine...
yazarın tüm yazıları:

Vicdani retçi Haluk Selam Tufanlı ve Hilmi Hami’nin davaları da Anayasa Mahkemesine havale edildi

Yeniçağ podcastını dinleyin

kvri_logoKıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi açıklaması:

Kıbrıs’ta 2009 yılında vicdani reddini açıklayarak seferberliğe katılmayı, savaşın hazırlıklarını yapmayı reddeden vicdani retçi Murat Kanatlı hakkında açılan davada Askeri Mahkeme, Kanatlı’nın avukatı Öncel Polili’nin talebini kabul ederek, davayı Anayasa Mahkemesi’ne havale etmişti.

Bugünkü Askeri Mahkeme’de görülen davalarda benzer şekilde 2011 yılında savaş hazırlıklarına yani seferberliğe katılmayı reddeden vicdani retçi Haluk Selam Tufanlı’nın 2012 ve 2013 yılları ile ilgili davaları ile Hilmi Hami’nin 2013 ve 2014 yılları ile ilgili davaları da ayrı ayrı Avukat Öncel Polili’nin talebi ile Anayasa Mahkemesine havale edildi.

Hatırlanacağı gibi Kanatlı’nın avukatı Öncel Polili’nin Güvenlik Kuvvetleri Mahkemesi yasasına göre, Mahkeme GKK nezdinde kurulmakta, bu hususun veya herhangi bir mahkemenin herhangi bir kurumun nezdinde olamayacağı, bunun Mahkemelerin bağımsızlık ilkesiyle ve adil yargılama ilkesiyle çeliştiği düşüncesinde olduğundan dolayı Anayasa Mahkemesi’ne havale edilmesini talep etmişti.

Vicdani retçi Haluk Selam Tufanlı ve Murat Kanatlı Askeri Mahkeme’deki davalarında birer kez 10’ar günlük hapis cezasına çarptırılmışlardı… Tufanlı’nın ve Kanatlı’nın da ikişer davası daha var ve ikisi de ayni gerekçe ile Anayasa Mahkemesine hava edildi.

Bugünkü Askeri Mahkeme’deki davaların Anayasa Mahkemesine havale edilmesi ile Askeri Mahkeme’de süren vicdani ret davası kalmadı, 6 dava da, Anayasa Mahkemesi kararına kadar ertelendi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin