.YeniçağmanşetYeni Kıbrıs Partisi: Ercan konusunun üstü kapatılmaya çalışılıyor
yazarın tüm yazıları:

Yeni Kıbrıs Partisi: Ercan konusunun üstü kapatılmaya çalışılıyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo_yYKP Yürütme Kurulu Ercan Havaalanında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

CTP-UBP hükümeti Ercan Havaalanındaki usulsüzlükle ilgili çıplak yakalandı, şimdi üstünü örtmeye çalışıyorlar!

İhalesiz 11 milyon 250 bin dolarlık iş bağlandı, bağlanan kişi havaalanından VIP’den defalarca alındı ama hala “durun araştıralım, bekleyin yargısız infaz yapmayın” denmektedir. Bu durumda ihale var, yapıldı ve Kamu denetçisi mi görmedi, ki meclis bu konuyu araştırıyor? Suçlama ihalesiz 11 milyon 250 bin dolara iş bağlanmasıdır, bu durumda araştırma ihale yapılıp yapılmaması olması gerekmez mi? Tüm ihale sürecini Merkezi İhale Komisyonu (MİK) götürdüğüne göre, araştırma basittir, MİK yetkililerine sorun, ihale var mı yok mu, anlayabilirsiniz, bunun ötesinde ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Ercan Havaalanı özelleştirilmesindeki imzacılar
Ercan Havaalanı özelleştirilmesindeki imzacılar

Bu meblağ şirket tarafından ödenecek olsa bile, bundan bağımsız, Kamu Denetçisinin vurguladığı iş ihalesiz verilme hali sorunludur ve bu denetleme işini kimin yapacağı konusu da ayrıca konuşulması gerekir. Bu coğrafyadaki teknik personelin yapamayacağına dair teknik rapor kamuoyu ile paylaşılmalıdır, ki kamuoyu kim tarafından bu işlerin yapılamayacağını öğrenmiş olsun!

Ama 11 milyon 250 bin dolar olayın bir parçasıdır. Sendikal Platform basın toplantısında 2013 ile 2015 yılları arasında, 3 yılda yalnızca yolcu başına alınan çıkış harcı olan 15 Euro üzerinden Taşyapı’nın 71 milyon 250 bin Euro gelir elde ettiğini ortaya koydu. Bunun haricinde gelirleri ile bu rakam çok üstlere çıkmaktadır ve Taşyapı sadece 100 milyon Euro bir çek vererek tüm süreci kapatmış gibidir. 10 Aralık 2012’de dönemin bakanı Ersan Saner ve Sunat Atun tarafından imzalanan sözleşme ile Ercan Havaalanı 25 yıllığına işletme devri yapılmıştır. Yani Kıbrıslı Türkler olarak zararımız korkunçtur.

YKP olarak talebimiz adı geçen sözleşmenin 21. Maddedeki 6 aylık “faaliyet raporlarının” hemen şimdi kamuoyuna açıklanmasını talep ederiz. Bu faaliyet raporları idari, mali ve teknik bilgileri kapsayacaktı, bu bilgilerin kamuoyu tarafından bilinmesi gerekir.

YKP, Ersan Saner ve Sunat Atun başta olmak üzeri tüm Ulaştırma Bakanlarının ve Ekonomi Bakanlarının dönem de göz önüne alınarak kendilerinin ve ailelerinin mal varlıklarındaki değişimin araştırılmasını, suç unsuru bulunması halinde yargılanmalarını talep eder. YKP, olarak biliyoruz ki rüşvetin, yolsuzluğu belgesi olmaz ama çevre şehadeti ile tespit edilmesi mümkündür, yasal mevzuatımız da buna el vermektedir. İki ismin de Ersan Saner ve Sunat Atun’un, AKP’ye yakın gözükmek için Hacca bile dahi gittiği düşünüldüğünde, YKP, ayrıca Ercan Havaalanı konusunda yaşananlarının köklerinin Ankara’ya, AKP’nin içlerine kadar uzandığının farkındadır, bunun da takipçisi olunması gerektiğinin altını çizer…

YKP, Sendikal Platformunun Sayıştayı, Ombudsmanı, Başsavcılığı göreve davet etmesini destekler, bu yönde yapılacak her türlü girişimin parçası olmaya hazır olduğunun altını çizer…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin