.YeniçağmanşetLefkoşa Belediye Başkanı Harmancı YKP’yi ziyaret etti
yazarın tüm yazıları:

Lefkoşa Belediye Başkanı Harmancı YKP’yi ziyaret etti

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP_Harmanci_ziyaret

28 Eylül, Pazartesi günü saat 10:00’da Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve beraberindeki heyet, Yeni Kıbrıs Partisi’ni, YKP Genel Merkezinde Türkiye’den gelecek suyun idaresi, Belediyeler Yasası’nda yapılması muhtemel yasa değişikliği ve yerel yönetimlerin sorunlarını değerlendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak için ziyaret etti.

Ziyaret sırasında YKP Yürütme Kurulu üyeleri Celal Devrim Önen ve Murat Kanatlı, Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran, Rasıh Keskiner, Hamit Aygün ve Özkan Varoğlu hazır bulundu. Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’ya ise asbaşkan Akın Aktunç ve Belediye Müdür Mustafa Korucu eşlik etti.

Ziyarette Harmancı görüşlerini içeren mektubu da YKP’ye iletti, çeşitli konulara dair görüşlerini ortaya koydu. Lefkoşa Belediye Meclisi üyesi de olan Murat Kanatlı da suyun özelleştirilmesine, herhangi bir şekilde meta şeklinde alınıp satılmasına karşı olduklarını söyledi. Kanatlı, Belediyeler Yasası değişiklik önerileri ve belediyenin içinde bulunduğu sorunlarla ilgili YKP’nin görüşlerini ortaya koydu, son Lefkoşa Belediyesi ile ilgili Sayıştay Raporu’ya konusunda Başsavcılık tarafından hala daha bir şey yapılmıyor olmasından kamuoyu vicdanının rahatsız olduğunun altını çizdi. Ziyaret sırasında Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran da yasa değişikliğine yönelik ve idare yapıların durumları konusunda YKP görüşlerini ortaya koydu. Basına yapılan açıklamalardan sonra çeşitli konular üzerine görüşmeler devam etti. Ziyaret sırasında eski Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı da olan YKP Parti Meclisi üyesi Rasıh Keskiner de geçmiş deneyimler üzerinde şu aşamada yaşananlara dair gözlemlerini dile getirip, önerilerini ortaya koydu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin