seçimlerseçim 2015Bizi hiçe sayan bir yönetimin adayları büyük laf ettiler diye umut yaratamazlar
yazarın tüm yazıları:

Bizi hiçe sayan bir yönetimin adayları büyük laf ettiler diye umut yaratamazlar

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo2YKP Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olanların açıklamalarını değerlendirdi. Değerlendirmesi şöyle:

Seçim kampanyası üzerinde düşünülmüş ve çoğunlukla profesyonel yardım alınmış şekilde seçmene hoş görünecek söylem yarışı olarak sürüyor. Halka anlaşılabilecek tutumları anlatma çabası ve yeni görüşlerle zenginleştirme gayreti görünmemektedir. Tam tersine umutsuzluğa batmış seçmene başka seçenekleri olmadığını gösteren şablonlar sunulmaktadır.

Ortak özellik siyasetin iflasına rağmen güya ondan uzak durarak makamın gücüyle büyük işler yapabilirlermiş havası vermektir.

Türkiye’den arada aksaklık olsa da su gelecektir ama gelecek suyun nasıl yönetileceği bile umurlarında değilse etkisiz ve yetkisiz bu yönetimin başına seçilecekler de suyu o zaman mı hatırlayacaklardır. Su dairesini, diğer daireler gibi unutup gittiler. İş yapacak personelin yerine taraftarlarını yerleştirirken iş yapacak personel kadroları boş kalmasını umursamayan ve ilgili bakanın “Biz suyu idare edecek deneyime sahip değiliz” açıklamasına rağmen önlem düşünmeyen partiler bu adayları halka önerirler. Bu demek midir ki o zaman gayrete gelecekler? Yasal yetkisi olmayan birisi onlara yol gösterecek de akılları başlarına mı gelecek?

Bu halkla alay etmektir.

Kıbrıs konusunda da yetkisizdirler. Halk hala daha Barbaros’un hangi pazarlıklarla çekildiğini merak etmektedir. Dışişleri bakanı çekildi derken Eroğlu duyduğunu bile söylemedi. İyi oldu da demedi. Rumlar masadan kaçtı ama geri döndüklerinde bizi bıraktıkları yerde bulmayacaklar dediğini de unutarak “gelsinler biz zaten masadayız” dedi. Dışişleri bakanı da “Barbaros çekildi dedi ama sadece özel şirket kendisininkini çekti diye çekmiş” dedi. Eide Türkiye’yi ziyaret etti ve Kıbrıs’a görüşmeleri başlatmak için ortamı görmek için gelmiş biz de Eide’nin Türkiye’de ne konuştuğunu öğrenmeye çalışıyoruz ve inanıyoruz ki Eroğlu da hükümet de bizim gibi bekliyor.

Rum tarafındaki haberlerden ne olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz.

Bunlara rağmen adaylar atıp tutuyor. Diklenmeyecekler ama dik duracaklarmış. Su dairesine personel alamayan, suyun kaça satılacağını hala bilmeyen meclisteki partiler çoktan suyun ne maksatla kullanılacağını kararlaştırmadıklarını unutarak ekonomik paketleri eleştiriyorlar.

Hiçbir ehliyet göstermedikleri için her konuda kapısını çalacak hale düştükleri Türkiye’ye onurlu ilişki iddiasında bulunuyorlar. Dairlerini boşalttılar, hazineyi batırdılar, paramızı Türkiye borsalarına kaptırdılar ve devlet desteği olmadan yaşayamayacak bir ekonomi için el açmaktan kurtulamayacak hale geldiler. Kendi memurları kendilerinin haberi olmadan Türkiyeli memurlarla işi pişirirler protokol diye anlaşmaları imzalamakla yetinirler.

Bizi hiçe sayan bir yönetimin adayları büyük laf ettiler diye umut yaratamazlar. Seçimin ilk sonucu halkın bunu anladığını ortaya çıkaracak katılmama ve protesto oyları olacaktır. Yolumuzu ondan sonra sokaktan iktidara bulacağız. Bunlar yetkisiz ve işlevsiz olmaktan öteye gidemezler.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin